Det vidste du ikke om bukkehornsfrø og insulin! + opskrift Caroline Kibæk

Bukkehornsfrø er en helt fantastisk, men meget overset funktionel fødevare.

I dag får du forklaringen på hvorfor, samt min opskrift på blodsukkerstabiliserende infusion med bukkehornsfrø, som er særligt god til insulintypen.

Bukkehornsfrø og dit blodsukker
BUKKEHORNSFRØ indeholder seks forskellige aktive stoffer, som øger insulinfølsomheden og letter transporten af blodsukker ind i muskelcellerne. De er derfor et fantastisk blodsukkerstabiliserende middel.

Bukkehorns mest velkendte forbindelse er 4-hydroxyisoleucin, som bl.a. virker på at normalisere glukosemetabolismen.

De andre forbindelser, kaldet trigonellin, galactomannan og trigoneosider, arbejder også sammen til fordel for et bedre blodsukker.

Bukkehorn kan i det hele taget dæmpe absorptionen af kulhydrater ved at virke som en alfa-amylase og maltase-hæmmer (hhv. stivelse og maltose fordøjelsesenzymer).

Brug bukkehornsfrø i din mad. De giver en god smag af karry. Eller brug dem i te, eller lav spirer af dem, ligesom man gør med karsefrø.

Og nu som lovet til opskriften, som er fra HormonKuren:

BLODSUKKERSTABILISERENDE INFUSION

Blodsukkerstabiliserende infusion fra Hormonkuren

DU SKAL BRUGE

  • 1 tsk bukkehornsfrø
  • 1 tsk grønne teblade
  • 1 tsk kanelbark (cinnamomum verum/ceylanicum)
  • 1 tsk knuste fennikelfrø

SÅDAN GØR DU

Overhældes med 1 liter kogt vand (ca. 80 grader). Lad infusionen trække min. én time og drik igennem dagen.

På Hormonkuren bruger vi et væld af funktionelle fødevarer til din hormonbalance.

Vi har komponeret lækre retter med dem, som du får i det store opskriftshæfte. Du får også indkøbsliste, kostplaner og meget, meget mere.

Se det hele på www.hormonkuren.dk

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *