Opskrift på fiberboller - Caroline Fibæk

Denne opskrift er fra min nye bog Hormonel Harmoni.

Disse boller kan du let lave af den pulp, som bliver tilovers, når du juicer grøntsager. Bollerne smager så selvfølgelig af, hvad der er i juicepulpen – derfor kan det for eksempel anbefales, at du fjerner ingefærpulp inden brug.

opskrift på fiberboller

Foto: Camilla Hey

 

Giver 6 boller

  • 200 g. grøntsagspulp (eller revne og drænede gulerødder og courgetter)
  • 2 æg
  • 50 g. sesamfrø
  • 50 g. hørfrø
  • 1 spsk Fiberhusk
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • blå birkes

Rør alle ingredienserne sammen, og blend det hele med en stavblender eller foodprocessor.

Tilsæt lidt vand, hvis dejen er for tør. Er den for våd, kan du tilsætte lidt ekstra frø. Dejen skal være luftig, men klæg. Del dejen til 6 boller, og sæt dem på 2 bageplader. Drys bollerne med birkes, og bag dem ved 200 grader i cirka 20 minutter, til de er gyldenbrune og sprøde i overfladen. De skal være fugtige indeni, men ikke rå.

Læs mere i Hormonel Harmoni her

Comments

comments

Tagged with:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *