Hudopstrammer – perfekt til bikinisæsonen – drik den hver dag.

1 spsk Aloe vera fra Aloe Vera Group

1 tsk MSM pulver fra rawfood.dk

Friskpresset saft fra 2 store økologiske grapefrugter

Rør alle ingredienserne sammen i et stort glas og nyd kold.

Aloe vera virker foryngende indefra på huden, modvirker oppustet mave og tilfører din hud masser af antioxidanter. MSM er en svovlforbindelse – også kaldet skønhedsmineralet. MSM strammer op på bindevæv og hud og bruges bl.a. til at mindske appelsinhud og stramme maveskindet op igen – fx efter graviditet eller vægttab.

Grapefrugt har desuden vist sig at øge forbrændingen udover at den også indeholder masser af c-vitamin – som også virker afgiftende og opstrammende på hudens underlag.

9 tricks til smuk sommerhud

Det er ikke længere en hemmelighed at ægte skønhed kommer indefra – men en god peeling skader selvfølgeligt ikke. Her er en liste af vigtige næringsstoffer, som kan gøre din hud sommersmuk.

1Carotener: Carotener er en bestemt gruppe af antioxidanter, hvoraf den mest kendte nok er betacaroten. Carotener er gode til at give kulør og kan, indtaget i rigelige mængder, give huden et mere gyldent skær. Gode kilder til caroten er bl.a. gulerødder og babyspinat.

2MSM: Metylsulfonylmetan en svovlforbindelse, som er vigtig for hudens spændstighed samt bindevæv, hår og negle. MSM findes i planter og træer, som optager det fra jorden, men MSM findes også i naturlig form i den menneskelige krop. Svovl er et livsvigtigt mineral, og svovl får du i kød, fjerkræ, æg, fisk og mælkeprodukter, men meget af det når at fordampe fra maden, hvis råvarerne ikke er helt friske, eller maden bliver tilberedt ved stegning.

MSM gør neglene stærkere og de vokser hurtigere, samtidig modvirker MSM også aldersændringer i huden og fremmer heling af huden, f.eks. modvirkes grimme ar og strækmærker, strammer bindevævet og huden op og gør vævet fastere. Sørg for at spørge efter et produkt, som er udvundet fra fyrretræer, de fleste MSM produkter produceres af petrokemikalier.

3Zink: Zink er involveret i mange af hudens stofskifteprocesser. Zink regulerer aktivt talgproduktionen, og dens antibakterielle effekt holder huden i balance. Samtidig reducerer Zink overflødig produktion af hudfedt. Zink udgør en væsentlig bestanddel i mindst 200 af kroppens enzymer. Det er de enzymer, der blandt andet indgår i omsætningen af kulhydrat, protein og fedt.

Zinkmangel kan desuden give skællende hud med forhorning af hudens øverste lag.

Gode kilder til zink er: sesamfrø, spinat, brændenælder, hvedeklid, pekannødder og hørfrø eller et godt mineraltilskud.

4Silicium: Silicium stimulerer dannelsen af proteinerne kollagen og elastin, der giver knoglerne den nødvendige styrke, og bevarer elasticiteten i bindevæv, hud, årevæg og negle. Gode kilder til silicium: agurk, agerpadderokke, mælkebøtte, brune ris og peberfrugter.

5Fedtsyrer: De livsvigtige fedtsyrer Omega-3 og Omega-6 indgår i cellemembranerne og holder vævet blødt og smidigt. Fedtsyrer er hovedbestanddelen i de membraner, der omgiver alle vores celler, og spiller en vigtig rolle ved dannelsen og vedligeholdelsen af alle sunde celler. God kilder til essentielle fedtsyrer er: Hvedekimolie, hørfrøolie, hampefrøolie samt frø, nødder, kerner og fisk.

6Antioxidanter: antioxidanter beskytter bl.a. din hud mod ældning, gør den strammere og pænere. Antioxidanter er farvestoffer – så sørg for at spise frisk frugt og grønt i alle farver, hver dag. Spis efter regnbuen. Rå kakao er den mest antioxidantholdige fødevare på jorden. Blåbær, jordbær, spinat, citrusfrugter er andre gode kilder.

7Aloe vera: Drikke aloe vera mindsker rynker og øger hudens elasticitet og det er samtidig  dokumenteret at Aloe vera her en antioxidant effekt. Et nyt klinisk studie foretaget af den koreanske sundhedsstyrelse viser, at Aloe vera fremstillet af ACTIVEaloe (højt ind hold af polysacchrider), reducerer rynker hos kvinder og mænd betydeligt, og at hudens elasticitets øges væsentligt.

8Body wrap: Lav en lækker opstrammende og nærende kropsindpakning ved at blande en pose beige ler fra urtegaarden med 2 poser grøn te ekstrakt fra Pharmagreen og rør op med aloe vera gel. Smør kroppen ind i dette mudder og lad det størkne. Rens af med koldt vand og smør bagefter kroppen med en god olie, fx jojoba.

9Solskoldning: er uheldet ude så smør det skoldede område med aloe vera gel. Aloe vera er et vidundemiddel mod alle former for skoldning, brændsår og insektbid.