Navn: Caroline Fibæk

Min profession: Naturopath i Biologisk Medicin fra Institut for Biologisk Medicin med speciale i infertilitet og kvindesygdomme, som PMS og klimakterierelaterede symptomer

Min passion: Min passion er mit arbejde! Jeg brænder for at give mennesker livsenergi, glæde og at se dem blive raske.

Tre ord der beskriver mig: Lykkelig, nysgerrig, farverig

Tre ting jeg elsker: Yoga, kys og rå chokolade

Min bedste start på dagen: Kys og kram i sengen med min dreng og min mand. Solhilsen (yoga) i solskin, en stor grøn juice og en jordbæris med kakaonibs og udsigten til at læse en god bog med en kop varm te :) Og så lige en kvik løbetur.

Min bedste årstid: Egentligt holder jeg af variationen og årstidernes skiften. Men mine absolut favoritter er foråret, når alting spirer på ny og lyset vender tilbage. Og sensommeren med alle de lækre bær og frugter, som høstes.

Mit bedste råd: Lyt til din krop. Sæt dig ind i hvordan den mad du spiser, dine omgivelser og din livsstil påvirker din krop – og tag så ansvar for dit eget helbred. Bliv din egen sundhedsguru ;)

Mit bedste sundhedstip: Lær at lytte til din krop og tolke dens signaler – det er din bedste guide. Drik masser af grøn juice hver dag, få 8 timers søvn, spis masser af rå, økologisk frugt og grønt, mediter eller slap af 15 min dagligt, kys, elsk, drøm og grin til du er ved at tisse i buskerne hver dag.

Ting, jeg altid har i mit køleskab: Babyspinat, agurker, gulerødder, tomater, rødbeder, jordskokker, Aloe Vera juice, grønkål i vinterhalvåret. Forskellige salattyper om sommeren. Lidt rodfrugter og hampeolie.

Til gengæld har jeg store frugtskåle, hvor der altid er citron, grape og appelsin, banan, æble og pærer. Og masser af avokadoer. Det kan variere fra sæson til sæson.

Ud over det har jeg et væld krydderier i mine køkkenskabe, chiafrø, rå kakao, forskellige nødder og kerner. Som regel har jeg frø, bønner og hvedegræs til spirring.

Sidst men ikke mindst har jeg et hav af forskellige teer.

Ting, jeg altid har i min taske: Jeg er jo mor, så jeg slæber altid rundt på en hel del ;) En agurk, et æble, en økologisk læbepomade, nøgler og pung, min iPhone og head set, en æterisk olie med Ylang Ylang duft og en med rose (jeg bruger dem i stedet for parfume), en økologisk neglelak (i håb om jeg får 5 min i løbet af dagen, hvor jeg kan sidde stille og smøre den på – det lykkes sjældent), en glasflaske med vand. Et par poser Pukka eller Yogi te. Ofte også min bærbare og min kalender.

Mine drømme: Jeg drømmer om at åbne et holistisk sundhedshus (altså, modsat sygehus) langt ude på landet i smukke omgivelser, tæt på kildevand og hvor al mad stammer fra markerne omkring og vi dyrker urterne til medicin selv ;)

Sundhedsguru: Jeg tror ikke på Guruer eller eksperter. Vær din egen ekspert!

Mine Favoritter:

Grøntsag: Babyspinat, indeholder vandvittig mange næringsstoffer og klorofyl.

FrugtAlle slags bær; jordbær, hindbær, blåbær. Grape og appelsin.

SuperfoodRå kakao, hampefrø.

DrikGrøn juice eller kokosvand

TeMaté eller Roibos med maca (Pukka’s Morning  Time)

Raw cakeDen er svær. Der er jo så mange skønne ;) After Eight, Piña Colada creme-kage, Ganache Aux Trois. Oftest bliver det Brownie Babe.

Raw retRaw Pasta Cabonara fra Raw Food Kuren

Dip: Creme chesse

Hobbies: Raw Cake. Jeg elsker at kreere super nærende og festlige desserter og snacks.

Film: Food MattersFood Inc., The Future of FoodDying to Have KnownLa Vita È Bella, L’uomo Delle Stelle (Stjernemageren), Et hjørne af Paradis, What The Bleep Do We (K)now?, Braveheart, HOMEThe Beautiful Truth

TV: Jeg har smidt mit tv ud og nyder at betragte livet IRL;)

Motto: Din krop er dit Tempel. Men den er også din Legeplads og dit Cirkus!

Morgenmad:

På gode dage: Grøn Juice ½ -1 liter grøn Juice: Spinat, bladselleri, agurk, rød pepper, hvedegræs.

På travle dag: Grøn smoothie: Æble, Spinat, ½ banan, hampefrø, agurk.

Chiabudding (Fra Raw Food Kuren)

Frokost: Kæmpe stor salat med forskelligt grønt, spirer, avokado, brøndkarse, spinat, løg, hvidløg. Græskarkerne drys og hvad der eller findes i køleskabet.

Dehydrerede Crackers med avocado eller guacamole

Stor kop Yogi te.

Aftensmad: Uh, det er meget forskelligt hvad jeg spiser. Ofte noget med en kæmpe stor salat til. Hvis jeg har behov for tung aftensmad spiser jeg lidt Quorn (svampeprotein), nogle gange lidt naturris med dampede svampe og porrer og god olivenolie. Om sommeren er min mad lidt lettere. Men generelt er der store salater til, nogle dage spiser jeg helt raw andre måltider tilsætter jeg lidt andet varmt til mine rå retter.

Snack: Morbær, rå kakaonibs, gojibær, frugt og bær.

Madsted: 42 Raw, Simple Raw, The Raw Tribe, Sticks’n’sushi, BioMio. Mit eget køkken;)

Juicebar: Alle Raw Food caféerne, hvor man kan få grøn juice;)

Helsekost: Ukrudt Helsekost på Nørrebro og Frb. Helsekost på Frederiksberg er klart mine favoritter

Sportsgren: Jeg veksler mellem yoga, pilates, løb, spinpoi, meditation, mavedans, De Indre Øvelser (taoisme).

Fordi det skal være sjovt og spændende for mig og tit skal jeg have min søn med. Han cykler f.eks. med når jeg løber. Og så er det vigtigt for mig at få rørt hele kroppen igennem og give den gas – jeg har et til tider ret stillesiddende arbejde, så jeg kan få helt fnidder, hvis jeg ikke kommer ud og mærke vejret, luften og får bevæget hele kroppen igennem.

Hudpleje: Jeg bruger kun naturlige, ikke-opvarmede olier og er helt stoppet med at bruge færdiglavede cremer – jeg vil kunne spise alt, hvad jeg putter på min hud. Jeg laver endda selv min deodorant og solcreme og bruger æterisk olie istedet for kemisk parfume.

Sund livsstil, hvad er det for dig? En sund livsstil er meget mere end bare kost. At være sund er for mig at være i balance. Derfor gælder det for mig både om at spise masser af sund, lækker, smagfuld, farverig og livgivende mad, om at få rørt min krop og styrket min muskelmasse, om at få rigeligt med søvn og hvile, om at restituere mit sind, om at dybdeafslappe min krop og meditere, få sollys og frisk luft – og om at grine hver dag, føle mig lykkelig og taknemmelig hver dag.

Hvornår blev du bevidst om sundhed? Det er vist sket gradvist. Jeg er opvokset med en mor som gav mig hvidløg i ørerne og persille i navlen, som lærte mig at meditere og som gav mig rød solhat ekstrakt og masser af råkost når jeg var ved at blive sløj. Så jeg har altid været bevidst om sammenhængen mellem krop, sind og kost. Det har vist bare udviklet sig eksponentielt med tiden ;)

Hvad er det sundeste du gør for dig selv til dagligt? Jeg griner hver dag, og forsøger altid at nå en stor grøn juice eller smoothie hver morgen. Og så er det vitalt for mig at komme tidligt i seng og få nok søvn og en omgang solhilsner eller som et absolut minimum et “hundestræk” (Yogastilling)

Hvad mener du er den mest opreklamerede sundhedstrend i disse år? Jeg tror ikke på trends – sundhed handler om at finde sin helt egen balance. Sundhed er en individuel ting og det handler om selv at mærke efter og ikke være bange for at afprøve ting på sin egen krop. Søg viden og inspiration og bliv så din egen sundhedsguru. Sundhed handler ikke om koncepter og trend.

Hvad er det værste du kan byde din krop? Stress og for lidt søvn

Jeg kobler af… Med et langt bad, rent sengetøj og en god bog.  Havearbejde. Yoga og meditation. At gå barfodet i dugfrisk græs. Når jeg laver mad. Men allermest når jeg leger med min søn.

Jeg spiser…Supernæring til min krop og mit sind ;)

Jeg tror på… Det bedste i alle mennesker. Jeg tror på kærlighed. Jeg tror på balancen som genopretter alt.

           Namaste