Fra Raw Cake (Peoples Press 2010)

En mørk chokoladebrownie med orange gojibær-krymmel. Denne brownie opfandt jeg til Danmarks første raw food-café – 42° RAW.

Antal portioner: ca. 16 stk store styk (nok til en stor brownie form)

 

Udstyr: Blender, evt. firkantet brownieform

Tip: Du kan med held øge sundhedsværdien i chokoladebrownies ved at tilsætte et par spsk. hampefrø til dejen.

 

Kagedej

2 dl grofthakkede paranødder

2 dl kokosolie

10 dl dadler

2 dl rå kakaopulver

1 knivspids himalayasalt

Drys

1 dl gojibær

1 dl kokosmel

 

Blend dadler, kokosolie, kakaopulver og himalaysalt til en dadel pasta. Tilsæt evt. lidt vand. Rør de hakkede paranødder i. Form dejen, til den er ca. 3 cm tyk i en brownieform (eller andet firkantet fad), og sæt på køl mens du laver gojibær drys.

Blend gojibær og kokosmel i en blender eller en kaffekværn, og drys det over kagen. Skær kagen i kvadrater, inden den serveres.

 

Paranødder er blandt de mest næringsrige nødder, der findes. Indeholder meget af den immunstimulerende antioxidant selen, som bidrager til at forebygge kræft, hjertesygdomme og tidlig aldring. Selen har endvidere betydning for synet og for hårets og hudens sundhed. 

Paranødder indeholder også zink, magnesium, kalcium, gluthation og jern, omega-6, B1samt biotin og er meget proteinrig.

 

PS: Her kan du se en film om hvordan du super hurtigt (og næsten uden opvask) laver en lækker brownie;)

 

Hvad er din favorit Raw Cake?