Opskriften på min fantastiske Chokolade Glimmer kagecarolinefibaek.dkCaroline Fibæk

Chokolade Glimmer kage! En rig, tung og intens smag af chokolade i bunden – toppet af med en let og liflig chokolademousse med glimmer. Det er en ægte chokoladeentusiast drømmekage!

Chokolade Glimmerkage

En kage rækker til 6-8 gæster

DET SKAL DU BRUGE

Udstyr: ovn, blender

Brug en kageform eller springform på ca. 13 cm i diameter.

Bund:

  • 5 spsk kakaopulver
  • 5 spsk Birkesød
  • 2 spsk kokospalmesukker
  • 1 dl mandelmælk
  • 1 dl hasselnødder, groft hakkede
  • 2 dl revet sweet potato
  • 1 dl mandelmel
  • 2 æg
  • 1 tsk vinstensbagepulver
  • Evt kokosolie til at smøre bageformen

Chokolademousse:

  • 1 stor moden avocado
  • 1 dåse kokosmælk, som har stået koldt – IKKE light!
  • 2-4 spsk sukrin melis
  • 3-4 spsk rå kakaopulver
  • Kornene fra en stang vanilje

Drys:

 

SÅDAN GØR DU

Rør kakao, Birkesød, kokospalmesukker, mandelmælk, hakkede hasselnødder, vaniljekorn, sweet potato, æg og bagepulver sammen til dej.

Smør en springform eller et ildfast fad med kokosolie og hæld dejen deri.

Bag i ovnen i 10-15 min. ved ca. 200 grader. Tjek at kagen er gennembagt ved at stikke en strikkepind
i midten af kagen. Hænger der dej ved pinden, når den trækkes op, skal kagen bare lidt
længere.

Når kagen er bagt skal den køles ned. Imens kan du lave chokolademousse.

Sørg for at dåsen med kokosmælk har stået koldt. Når du åbner dåsen, skal mælken gerne
have samlet sig i en tyk og helt fast del i toppen af dåsen og en helt vandet del i bunden. Skrab
den tykke og cremede kokoscreme ud.

Blend avocado med kokoscreme, sukrin melis, rå kakaopulver og vaniljekorn.
Stil moussen på køl ca. 10 min inden den hældes i en flødeskumstylle.

Nu kan du pynte den afkølede kage med cremen.

Voila! Så har du den mest misundelsesværdige nytårskage! 😉

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.