Complete Thyroid Profile (TSH, fT3, fT4 & TPO)

Den komplette skjoldbruskkirtel-profil kombinerer de fire mest klinsik anvendelige skjoldbruskkirtel-tests, der giver en grunding vurdering af skjoldbruskkirtlens funktion. 

Skjoldbruskkirtelsygdomme eller -dysfunktion kan forklare en lang række forskellige symptomer, men er meget underdiagnosticeret. 

Befolkningsundersøgelser, såsom Colorado Thyroid Disease Prevalence Study, viser at op til 10% af amerikanerne kan have skjoldbruskkirteldysfunktion; defineret som unormale niveauer af det skjoldbruskkirtel-stimulerende hormon (TSH).

Åbenlys hypothyroidisme, karakteriseret ved højt TSH og lave cirkulerende thyroxin (T4) niveauer eller hyperthyroidisme, med lavt TSH og høje T4 niveauer (mest almindeligt manifesteret som Graves 'sygdom), er relativt let at genkende klinisk. Men en forhøjet TSH forbundet med normale thyreoideahormonniveauer, der defineres som "subklinisk" hypothyroidisme, menes at være til stede i 4-10% af den almindelige befolkning og op til 20% af kvinder over 60 år, mens en lav TSH og normale skjoldbruskkirtel hormonniveauer, eller subklinisk hyperthyreose, forekommer i omkring 2% af befolkningen og er mest almindelig hos kvinder, sorte, og de ældre.

Skjoldbruskkirtelhormoner er primært involveret i at lede den metaboliske aktivitet af celler, og en ordentligt reguleret skjoldbruskkirtlen er derfor vigtig for en bred vifte af biokemiske processer i kroppen. Subklinisk hypo- og hyperthyroidisme kan derfor resultere i symptomer, selv når hormonniveauer synes at være normale, fordi den unormale TSH indikerer, at der stadig er en lidelse i skjoldbruskkirtlens regulering, og fordi thyroideahormon-aktivitet kan påvirkes af interaktioner med andre hormonsystemer, især østrogener og kortisol, og visse ernæringsmæssige mangler. Forvaltning af skjoldbruskkirtlen dysfunktion kræver en forståelse af disse interaktioner og nøje overvågning af behandling med regelmæssige skjoldbruskkirtlen funktionstest.

Tilstedeværelsen af thyreoideaperoxidase (TPO) antistoffer har vist sig at hjælpe med at diagnosticere sygdom i skjoldbruskkirtlen hos patienter med unormale TSH og / eller milde skjoldbruskkirtle-symptomer, og bruges til at indikere tilstedeværelsen af autoimmun thyroiditis (Hashimoto sygdom - den mest almindelige årsag til åbenlys hypothyroidisme), idet 95% af disse patienter er positive for TPO-antistoffer. eller hyperthyreoidisme).

Find testen her.

Tilføj en overskrift (3)