Den er sød, cremet, krydret og toppet med fluffy skum. Og så tager den kun 30 sek. at lave.

Helt perfekt til lidt varmende hygge om aftenen – særligt med et stykke mørk chokolade:)

Det skal du bruge:

Sådan gør du:

Hæld Kurkuma latte, collagenpulver, mælk og yaconsirup i en blender og blend.

Hæld i glas og nyd.

Kollagen?

Kollagen er en vigtig byggesten i vores bindevæv, sener, hud, ledbånd, knogler og blod. For at have stærke og sunde muskler, organer, led, knogler, hår, negle og hud, er vi afhængige af kollagen.

Det giver hele organismen styrke og elasticitet. Op til 36% af vores knoglevæv består af kollagen. Huden består af op til 75% kollagen, men den procentdel mindskes med alderen, stress og overdreven soldyrkning.

Kollagen indeholder 19 aminosyrer og er rig på glycin og prolin/hydroxyprolin, som er særligt vigtige for hudens elasticitet og fasthed. Glycin er samtidig en neurotransmitter som både kan berolige og stimulere vores nervesystem. Derfor bruges glycin både til at forbedre søvnkvalitet, øge hukommelsen og forbedre insulinsensitivitet. Glycin stimulerer produktionen af neurotransmitteren og hormonet serotonin, som også kaldes ”Lykkehormonet”, der dannes udfra aminisyren tryptofan. Serotonin bliver i mørke omdannet til søvnhormonet melatonin. Og det er én af grundene til glycin beroligende effekt.

Kollagen er desuden også en god kilde til aminosyren serin, som i kroppen omdannes til glycin.