Jeg har simpelthen så mange sommerfugle i maven for i morgen udkommer min 3. bog. Den er skabt i samarbejde med 42Raw caféerne sammen med min gode ven (og direktør i 42Raw) Jesper Rydahl.

Det er altid helt vildt at skabe en bog. Det tager virkeligt lang tid at skrive, teste og afprøve alle opskrifter. Når manus er færdigt (det tager for mig ofte ½-1 år fra idé til færdigt manus), skal der skabes en visuel identitet omkring bogen og jeg bruger uger på at finde det rette service til hver opskrift. Bagefter planlægger vi fotodage. Denne gang havde vi 3 dage til at skyde billeder af alle 150 opskrifter – altså 50 retter om dagen. Det er intenst arbejde med få timers søvn, da natten ofte tages i brug for at gøre retterne så klar som muligt til næste dags optagelser. Heldigvis har jeg en flok fantastiske praktikanter, som hjælper hver gang mens jeg anretter og styler hvert foto. At lave forsiden på bogen tog f.eks. 2 timer, for hver grøntsag skal ligge helt perfekt. Derefter følger korrekturlæsninger og gennemlæsninger og så bliver bogen sendt til grafiker til opsætning inden den bliver trykt. Denne bog har taget knapt et år fra idé til udgivelse.

Så du kan godt se, at det kræver en fest! 

Jeg glæder mig SÅ meget til at vise dig den. Du kan lure lidt på den her
P
å fredag holder vi derfor bogreception og du er inviteret:

OPSKRIFT

Du skal også have en smagsprøve fra bogen. Jeg sendte denne opskrift ud med mit nyhedsbrev den anden dag, men flere har spurgt, hvor man skaffer råvarerne. Nu kan du bare trykke på linksene, så kan du se de produkter, som jeg selv bruger.

Foto: Kristian Holm

Fyldt chokoladeganache
Sprød, mørk chokolade med et blødt indre af mandelsmør med sødt knas – så bliver det næsten ikke bedre!
Du kan sagtens lave chokoladerne, selvom du ikke har et chokoladetermometer, Tempereringen gør bare chokoladen mere sprød og sørger for, at den ikke smelter så let bagefter. 
 
Udstyr: chokoladetermometer, kaffekværn, chokoladeforme
Ca. 10 chokolader
 
Chokolade 
1 dl smeltet kakaosmør
3 spsk rå kakaopulver
3 spsk kokospalmesirup
1 dråbe stevia (min favorit er denne, men der findes ikke en dansk importør endnu. Der er dog mange andre stevia-produkter på det danske marked)
1 tsk vaniljepulver
 
Fyld
2 spsk rå mandelsmør
2 spsk kokospalmesukker, pulveriseret i morter eller kaffekværn
 
Chokolade: Smelt kakaosmørret i et vandbad. Bland smeltet kakaosmør med rå kakaopulver.
Temperer chokoladen ved først at opvarme chokoladen til 42 grader i en skål over et vandbad. Pas på der ikke kommer vand i chokoladen, så den skiller.
Køl chokoladen ned til 29 grader over et koldt vandbad og varm igen til ca. 33 grader.
Kom kokospalmesirup, stevia og vaniljepulver i chokolademassen og rør grundigt. Fyld en lille smule af massen i chokoladeforme, så siderne dækkes med et tyndt lag chokolade.
Lad chokoladen størkne.
Fyld: Pulveriser kokospalmesukker i en morter eller kaffekværn. Mens chokoladen størkner blandes rå mandelsmør med kokospalmesukker. Læg ca. ¼ tsk mandelsmør i midten af hver chokoladeform.
Hæld resten af chokoladen over, så mandelsmørret er helt dækket.
Lad chokoladerne størkne et koldt og tørt sted.

 

 

Skriv gerne i kommentarfeltet nedenunder, hvis du kommer. Eller hvis du har spørgsmål til opskriften. Jeg elsker at høre fra dig!

Jeg håber vi ses i morgen!