GLÆDE - Caroline FibækCaroline Fibæk

NydelsesKurens 10 Bud #8

Dette er nok det vigtigste af NydelsesKurens 10 bud:

nydelseskuren
8. Glæde 

Gør noget, som glæder dig og er sjovt hver dag. Glæde hæmmer stresshormonerne nedbrydende effekt på kroppen. Forhøjede niveauer af stresshormoner vil med tiden ødelægge kroppen. Hop
i trampolin, lav vejrmøller, dans og grin til du er lige ved at tisse i bukserne.

Mennesket elsker at grine. I gennemsnit griner en voksen person 17 gange om dagen, mens børn griner optil 400 gange dagligt! Det sjove (!) er at mennesket er en af de eneste arter, som griner.
Latter er faktisk en kompleks handling, som involverer mange af de samme processer, som vi også bruger når vi skal løse problemer.
Vi har endda et ordsprog, som siger at “latter er den bedste medicin” Og det er faktisk slet ikke usandt.

Latter sænker nemlig udskillelsen af stresshormoner. Flere antropologer og filosoffer mener, at latter er opstået som en måde, at vise lettelse efter en fare er drevet over. Og det kan der faktisk meget vel være noget om, for den afslappede følelse, der opstår efter et godt grin, hæmmer faktisk kamp-flugt responsen.

Latteren ser ud til at skabes i den del af hjernen, som kaldes det limbiske system.
Når vi griner reduceres mængden af stresshormoner i kroppen og en kamp-flugt reaktion afbrydes på den måde effektiv efter en stressende situation eller efter vredesudbrud og skænderier.
Disse stresshormoner hæmmer immunforsvaret, øger blodsammenklumpningen og øger blodtrykket – hvilket altså mindskes når du griner. Og det er netop denne stressreaktion, som også kan gøre dig overvægtig og forhindre et effektivt vægttab. Det er (bl.a.) netop det vi arbejder med på NydelsesKuren

Latter er et af de bedste midler mod stress. Latter får dig til at slappe af i både krop og sind, du bliver mindre irriteret, angst, og depressiv og så modvirker latter søvnløshed. Du bliver tilmed smukkere, fordi latter øger blodgennemstrømningen i ansigtshuden, hvilket virker opstrammende.
Nogle forskere estimerer endda, at man ved at grine 100 gange får ligeså meget motion, som ved at ro i en romaskine i 10 minutter eller cykle på en kondicykel i 15 minutter.
Latter er også en fortrinnelig måde at frigøre uforløste følelser på, ifølge læger hos American Association for Therapeutic Humor. Man kan endda komme i latter-terapi.
Og alle tricks gælder, når det kommer til latter:
Se en sjov film, omgiv dig med sjove venner og kollegaer, tag til stand-up comedy, læs vittigheder og sjove tegneserier.

Du kan læse et uddrag af min nye bog Nyd Dig Slank her og købe bogen med stor rabat

Skal du med på den 3 måneders NydelsesKur og transformere dit forhold til mad, spise dessert hver dag – og få en slank og stærk krop som sidegevinst?
Om 7 dage lukker jeg for tilmeldingerne til denne sommers enesteNydelsesKur. (medmindre jeg må melde udsolgt inden..)
Vil du være slank, stressfri, stærk, vital og fyldt op med lykkebobler for bare 24,5 kr om dagen?
Tænk lige på, hvad dine uvaner ikke koster dig dagligt?

JA TAK! Det er jo lige netop det jeg skal!

Kærlig hilsen

Caroline

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.