Hårmineralanalyse (toksiner og mineraler)

Testen måler koncentrationer af både toksiske og essentielle elementer i hår.

Hårelementsanalysen giver en vigtig information, som i forbindelse med symptomer og andre laboratorieværdier, kan hjælpe til en tidlig diagnose af fysiologiske lidelser forbundet med abnormiteter i væsentlig og toksisk elementmetabolisme.

Giftige tungmetaller og essentielle sporstoffer findes i hårniveauer mange gange højere end dem, der findes i andre væv. Derfor kan hår bruges som indikator for langsigtet mineral- og giftig metal eksponering.

Da protein syntetiseres i hårsækkene, indbygges elementer permanent i håret uden yderligere udveksling eller ækvilibrering med andre væv. Hovedbundshår er let at prøve, og fordi det vokser i gennemsnit 1 til 2 cm pr. måned, indeholder det en "tidsmæssig registrering" af elementmetabolisme og eksponering for giftige elementer.

Hårelementanalyse kan give afgørende viden i forhold til fysiologisk overskud, mangel eller ulige fordeling af elementer. Men testen bør ikke betragtes som en diagnostisk test, der kan stå alene. Den bør bruges sammen med patientens symptomer og andre laboratorietests.

Find testen her.

Tilføj en overskrift (24)