Det her er én af mine favorit opskrifter fra HormoKuren. Jeg spiser den både til morgenmad og til frokost (altså ikke samme dag;) for den er så let at lave, smager fantastisk og mætter længe!

Da jeg var i LA med min familie fandt vi den mest fantastiske lille økologiske Mexicanske morgenmadscafe (Super Food Café) i Santa Monica og her fik jeg de bedste huevos rancheros i mit liv. Hver gang jeg laver retten herhjemme er jeg helt tilbage til den sommer i Santa Monica, hvor vi spiste på den ene lækre cafe efter den anden og drak herbal lattes i lange baner.

HUEVOS RANCHEROS

Huevos rancheros er en mexicansk morgenmadsret, som er mættende og varmer skønt på kolde dage.

Men du kan spise den både til morgenmad, frokost og aftensmad. Jeg spiser den selv oftest til frokost.

TIL 4 PERSONER

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 stk. stort rødløg
  • 1stk. rød peber
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 tsk røget paprika (pimenton)
  • 1 spsk eddike (vineddike, balsamico eller æblecidereddike)
  • 4-5 stk. store tomater
  • 3-4 avocadoer
  • 1 håndfuld friske koriander
  • 4-8 æg (alt efter, hvor sultne I er)
  • 1 glas kikærter (gem vandet til at lave aquafaba)
  • Kokosolie til stegning
  • Salt og peber

Løg, hvidløg, tomater og peberfrugt renses og snittes fint. Løg, hvidløg og kikærter steges i panden i olie, til de begynder at blive møre.

Tilsæt tomater, eddike, salt og peber og krydderier og lad det stege med. Lad det hele koge, til det er mørt.

Lav 4-8 fordybninger i salsaen og slå et æg ud i hver og dæk med låg eller folie.

Lad æggene dampe til hviderne har sat sig.

Drys med koriander og hakket avocado.