Du har måske hørt om det fra storbyernes juicebarer – græs som juices. Men hvad skal det egentligt gøre godt for?wheatgrass_juice_shot_glass

Hvedegræs er en af de bedste kilder til klorofyl, der findes. Klorofyl er det grønne pigment i planter ligesom hæmoglobin er det røde pigment i menneskekroppens røde blodceller. Den eneste forskel er, at hvor hæmoglobinmolekylet er centreret om et jernatom er klorofyl centreret om magnesium. Klorofyl bruges i planten ligesom hæmoglobin, bruges i kroppen –  til at transportere ilt til alle celler.

Hjernen og resten af kroppens væv fungerer mest optimalt i et godt iltet miljø.

Klorofyl har desuden antibiotisk virkning og kan bruges både udvortes og indvortes.

Klorofyl øger antallet af røde blodlegemer – selv i forsøg med dyr som var ekstremt anæmiske (blodmangel) normaliseredes antallet af røde blodlegemer efter 4-5 dages indtag af klofofyl.

Klorofyl har vist sig at være fantastisk for frugtbarheden, da det høje indhold af magnesium i klorofyl er vigtigt for de enzymprocesser, som bruges til at danne kønshormoner.

Klorofyl findes i alt bladgrønt, men hvedegræs er stadig helt specielt – man har nemlig fundet ud af at det indeholder over 100 andre elementer som er vigtige for mennesket. Dyrker man hvedegræs i økologisk jord optager det  92 af de kendte mineraler fra jorden.

Klorofyl optages bedst i flydende form og man ved at klorofyl neutraliserer affalds- og giftstoffer i kroppen, støtter og afgifter leveren,  stabiliserer et ustabilt blodsukker, normaliserer et forhøjet blodtryk og modvirker forfald af tænderne,.

Hvedegræsjuice har vist sig utroligt effektivt i behandlingen af acne og mindsker endda synligheden af ar efter indtagelse gennem 7-8 måneder. Holder du hvedegræsjuice i munden 5 minutter kan du stoppe tandpine og gurglen i hvedegræsjuice kan lindre en øm hals. Hvedegræs menes også at have en god effekt på psoriasis, eksem, gråning af hår, dårlig fordøjelse og tungmetalforgiftning.

Dr. Ann Wigmore brugte hvedegræs til alle sine patienter og denne behandling er nu blevet anvendt verden over i mere end 30 år til at behandle mange forskellige kroniske lidelser.

Dr. Birscher,  kaldte klorofyl ”koncentreret solenergi”. Han sagde: ”klorofyl forbedrer funktionen af hjertet, kredsløbet, tarmsystemet, livmoderen og lungerne”

wheatgrass342

Skål!