Jeg elsker matcha! Og når solen bager, så er en iced matcha lige på sin plads!

Og du skal da have min bedste matcha opskrift!

Matcha er den te, man anvender i den traditionelle japanske te-ceremoni. Matcha består af de fineste blade fra årets første høst. En speciel dyrkningsproces medvirker til, at bladene får et mere koncentreret klorofylindhold, der giver den grønne farve og en finere aroma end almindelig grøn te. De tørre blade bliver malet eller stødt i en stenmølle til et fint pulver. Matcha er opkvikkende og har en konsistens, som er tykkere end almindelig grøn te. Fordi man drikker bladene med, tilføres kroppen en meget høj dosis af A-, C- og E-vitamin samt mineraler og antioxidanter, herunder katekiner.

Men noget af det mest fantatiske ved matcha er dens indhold af aminosyren L-Theanin.

L-theanin: • Er en aminosyre, der findes naturligt i te.

•Det har vist sig at fremme en afslappende tilstand uden at forårsage døsighed eller reducere årvågenhed.

•L Theanine ser ud til at øge visse neurotransmittere og alpha-bølger produceret i hjernen, der fremmer en beroligende effekt.

•L-theanin øger niveauerne af GABA i hjernen. GABA har vist sig at reducere følelsen af tankemylder, rastløshed og søvnløshed.

•L Theanine kan også øge niveauet af dopamin, et andet kemisk stof i hjernen, der kan forbedre humøret.

Jeg laver min sådan:

  • 2 dl iskoldøko sojamælk
  • En lille håndfuld isterninger
  • 1 tsk Bohea matcha
  • 1 spsk collagen
  • Evt lidt Birkesød til at søde med

BLEND til du har en skummende og cremet matcha og server. (Det er collagenet, der gør den så cremet;)

Skål!

Hvad starter du dagen på?