Efter foredrag og på mine kurser bliver jeg meget ofte spurgt om jeg aldrig “falder i” eller “ryger af vognen”.

Til det svarer jeg altid ” Jeg falder ALDRIG af vognen”. For det begreb findes ganske simpelt ikke i mit ordforråd. (det er også et virkeligt gakket udtryk, btw)

Mad er jo ikke en religion. Og dog er det efterhånden et religiøst forhold vi har fået til mad.

Det er virkeligt ærgeligt, for så misser vi helt pointen med hvad en sund livsstil betyder.

Jeg lever ikke efter nogen regler, som jeg skal overholde. Satte jeg regler op for mig selv, ved jeg at min indre trodsige trold ville gøre alt for at bryde dem – før eller senere. Derfor spiser jeg præcist, hvad jeg har lyst til – når jeg har lyst til det.

Til gengæld er der sager jeg simpelthen ikke vil byde min krop mere. Fordi jeg ved hvad de er lavede af og hvordan de påvirker min krop. Derfor har jeg ganske simpelt mistet lysten til dårlig mad.

Jeg er et sted i livet nu, hvor jeg ikke gider bruge mere tid på selvsabotage og har valgt at nære mig istedet. Virkeligt drage omsorg for min krop og mit sind.

Men jeg følger ikke nogen kostreligion, spiseregler og jeg er heller ikke medlem af nogen kostklub. Jeg spiser bare. Og jeg elsker at have det godt, derfor elsker jeg at nærer mig med frisk, levende, spirende og nærende, grøn, vegeratisk mad.

Og nogle gange øjner jeg en oplevelse som jeg bare MÅ prøve. Og så KASTER jeg mig ud i det.

F.eks. da jeg for nogle år siden var sammen med min mand i Paris. Vi spiste på en fantastisk michelin-restaurant, med udsøgt mad. l’Atelier de Joël Robuchon, hedder stedet. Deres dessertkok er en meget kendt kok og vi fik den skøre ide (kage-fans, som vi er) at bestille alle desserter på menukortet. Og champagne.

Det er en af de mest fantastiske og skøre oplevelser i mit liv.

Alle kokkene kom ud for at møde os, der kunne være så tossede at bestille 8 desserter.

Vi havde ikke rigtigt tænkt på, hvor meget en kage på sukker, fløde og æg mætter – så vi prøvesmagte bare alle 8 desserter og nød hver en himmerigsmundfuld.

Det var virkeligt lir for smagsløgene.

Det var ikke så godt for kroppen. Men vi klarede den og det står stadig i min hukommelse som en fantastisk dag. Og en reminder om hvorfor jeg ellers holder mig fra sukker og fløde-desserter.

Så nej – jeg “falder ikke af vognen”. Jeg VÆLGER BEVIDST ikke at være med på den vogn.

Der går lang tid imellem.

Og jeg har ikke dårlig samvittighed bagefter. Jeg straffer ikke mig selv eller føler mig som et menneske uden viljestyrke.

Jeg tog det istedet som en god reminder om, hvorfor jeg vælger at behandle min krop med de bedste, sundeste og friskeste madvarer. For hvem gider dog have det skidt, når man kan fylde sig med næring  og have det fantastisk. Det er faktisk sådan jeg har lært at behandle mig selv ordentligt med sund mad. Jeg har værdsat mine “fejltagelser” som fantastiske guides. De viser mig nemlig helt klart, hvilken retning jeg IKKE vil.

Men der er altså ikke nogen vogn at falde af. Du er altid på vej(en).