Her kan du læse mere om de Hormontests, du kan bestille og få hjælp til at analysere, hvis du er i behandling hos mig eller en af de komplementære hormonterapeuter jeg har uddannet, eller hvis du er med på mit online forløb HormonKuren.

D-VITAMIN TEST
Denne test måler dine D-vitamin niveauer.

Mange læger giver nu deres patienter med D-vitamin som reaktion på den seneste forskning, der forbinder en lang række sygdomme og generelt velvære med D-vitamin-mangel. D-vitaminmangel (målte værdier under 32 ng / ml) kan ikke manifestere tydelige symptomer, men kan øge risikoen for alvorlige sygdomme, herunder influenza, kardiovaskulær sygdom, osteoporose og dissemineret sklerose. Desuden er en forøget risiko for slagtilfælde, diabetes (type 1 og 2), depression og bryst- og tyktarmskræft også forbundet med D-vitaminmangel.

PRIS: 810 DKK

KORTISOL TEST (ADRENAL STRESS TEST)
Denne test måler dit kortisol og dine DHEA-S niveauer for at kvantificere din binyrefunktion og dine generelle stressniveauer.

PRIS: 1.000 DKK

JOD-SKJOLDBRUSKKIRTEL TEST + ADRENAL STRESS
Den komplette jod-skjoldbruskirtel profil kombinerer en urinprøve og blodprøve for at ikke blot at kunne se på tilgængeligheden af jod, men også dets evne til at blive anvendt til thyroideahormon syntese. Denne test kombinerer dette og kortisoltesten.

PRIS: 3.150 DKK

SKJOLDBRUSKKIRTEL PROFIL
Den komplette skjoldbruskkirtel profil kombinerer de fire mest klinisk anvendelige skjoldbruskkirtel tests, der giver en grundig vurdering af skjoldbruskkirtlens funktion.

Skjoldbruskkirtelsygdomme eller dysfunktion kan forklare en lang række forskellige symptomer, men er meget underdiagnosticeret.

PRIS: 1.680 DKK

DNA FAKTOR V TEST
Denne test måler, om du har den genetiske ændring i genet Faktor V Leiden.

Faktor V Leiden (som er det fulde navn) er en genetisk mutation (en polymorfi), som nedarves. Arver man ét defekt gen fra en forældre, er man heterozygot, har man arvet to kopier af det “defekte” gen (en fra hver forælder), er man homozygot (men det er sjældent).

Det betyder bl.a. at folk med Faktor V Leiden har:

– Større tendens til blodpropper (venetromboser)

– Flere fertilitetsproblemer (det er ofte i denne forbindelse, at Faktor V opdages).

– Flere komplikationer under graviditeten

– Større risiko for ufrivillig abort og dødfødsel

– Større tendens til blodpropper ved brug af p-piller

6,6% af den danske befolkning er faktisk bærere af denne variant – og det er en del. De fleste oplever dog heldigvis ikke ovennævnte gener.

Under graviditeten kan Faktor V Leiden dog ikke kun give blodpropper i ben og lunge, men også i moderkagen og navlestrengen. Er fostret også bærer af Faktor V Leiden, så kan der også opstå blodpropper i fostret. Og det giver altså den øgede risiko for abort og komplikationer.

PRIS: 570 DKK

ESTRONEX
Denne test måler via en urinprøve de seks vigtigste østrogen metabolitter for at vurdere, om kvinder (eller mænd) er i fare for at udvikle østrogenfølsomme kræftformer.

Der måles på følgende:

2-Hydroxy østrogener (2-THE) – Summen af 2-hydroxyestron (2-OHE1) og 2-Hydroxyestradiol (2-OHE2)

16α-hydroxyestron (16α-OHE1)

2-Methoxyestrone (2-EE1)

4-hydroxyestron (4-OHE1)

4-Methoxyestrone (4-OMeE1)

Creatinin

PRIS: 2.020 DKK

JOD-TEST
Med jod profilen tillader nyere teknologi en enkel og praktisk jod test, hvor urin tørres på en filter strip.

Jod spiller mange forskellige roller i optimering af sundhed og forebyggelse af sygdomme. Som følge heraf er det vigtigt, at jodniveauerne opretholdes, og at problemer forbundet med enten utilstrækkelige eller overskydende jod identificeres. Jodmangel er blevet et globalt sundhedsproblem. Præcis diagnose kan ofte blive overset, fordi symptomerne overlapper med de andre sygdomme, der ofte skjuler problemet. Test af jodniveauer og behandling for både overskud og mangel er et spirende område af videnskaben, der rummer potentiale for at forbedre patienters sundhed og levetid.

PRIS: 1.000 DKK

MENOPAUSE TEST
Menopause Plus er en spyttest, der undersøger tre prøver til niveauerne af β-østradiol, østron, østriol, progesteron og testosteron. Udover menupause testen, inkluderer hormontesten også Adrenocortex stressprofilen og en omfattende melatoninprofil til at afsløre, hvordan kønshormonerne påvirkes af kortisol, DHEA og melatonin. Resultaterne kan anvendes til at identificere hormonelle ubalancer, der bidrager til menopausens symptomer samt forskellige systemiske sygdomme.

PRIS: 3.650 DKK

FERTILITETSTEST
Denne test måler via en blodprøve hormonerne, der hænger sammen med kvindens fertilitet.

PRIS: 2.940 DKK

KØNSHORMONTEST (ØSTROGEN, PROGESTERON & TESTOSTERON)
Denne test måler koncentrationerne af tre vitale kønshormoner: østrogen, progesteron og testosteron.

PRIS: 1.000 DKK

DIABETES TEST (HbA1c – DBS)
HbA1c (hæmoglobin A1c) er en blodprøve test, som anvendes til at overvåge diabetes patienters tilstand. Testen viser dit gennemsnitlige blodsukker over en periode på 6-12 uger, ved at måle hæmoglobin A1c.

Hæmoglobin er et stof i de røde blodlegemer, som transporterer ilt til hele din krop. Når diabetes ikke kontrolleres (dvs. at dit blodsukker er for høj), hober sukker sig op i blodet og forenes med hæmoglobin, så det bliver "glyceret." Derfor kan den gennemsnitlige mængde sukker i blodet bestemmes ved at måle niveauet af hæmoglobin A1c.

PRIS: 710 DKK

CARDIO METABOLISK PROFIL I (Insulin, hsCRP, HbA1c, TG, CH, LDL, HDL, VLDL)
Denne test giver mulighed for tidlig påvisning af større indikatorer forbundet med metaboliske og insulin resistens syndrom.
Blodprøve testen anvendes til screening af patienter så man kan reducere den samlede risiko for type 2-diabetes mellitus (DM2) og hjertekarsygdomme (CVD) i de tilfælde, hvor patienten har forhøjet risiko for at udvikle disse typer af sygdomme.

Forekomsten af hjertekarsygdomme, fedme og type 2-diabetes mellitus stiger med alarmerende hast. Hjertekarsygdomme er den hyppigste årsag til dødelighed for både mænd og kvinder i den udviklede verden. Fedme, insulin resistens og type 2-diabetes mellitus gør dig særligt prædisponeret for at udvikle hjertekarsygdomme, men disse betingelser kan undgås, når risici identificeres tidligt nok blandt andet vha. denne test, så man kan foretage livsstilsændringer eller søge lægehjælp for at undgå at udvikle hjertekarsygdomme.

Kriterier til identifikation af metabolisk syndrom omfatter:

- Hypertension / forhøjet blodtryk
- Abdominal fedme
- Atherogene dyslipidæmi (lav HDL-kolesterol, forhøjede triglycerider, forhøjet LDL-kolesterol)
- Prothrombotic / pro-inflammatorisk tilstand
- Insulin resistens / glucose intolerance

PRIS: 1.780 DKK

FASTENDE INSULIN – DBS
Denne blodprøve test er beregnet til at opdage insulin resistens (metabolisk syndrom), som er et tegn på fx diabetes og hjertesygdomme.

Insulin er et hormon, der omsætter fedt og kulhydrater. Når kroppen udsættes for en overflod af fedt og kulhydrater, kan man blive insulin resistent, hvilket gør det vanskeligt for kroppen at nedbryde og fordøje fedt og kulhydrater.

PRIS: 610 DKK

HS-CRP – DBS
Hs-CRP (Højfølsomt C-reaktivt protein) er en blodprøve test, som er designet til at teste din risiko for hjertesygdomme.

Ofte opdager patienter med hjertesygdomme først deres tilstand efter at de har været udsat for nogle af de negative konsekvenser af sygdommen, herunder slagtilfælde og hjerteanfald. Hs-CRP blodprøve testen er en pålidelig og enkel test til at vurdere en persons risiko for hjertesygdomme, og til at hjælpe patienter og praktiserende læger med at behandle tilstanden før der er sket betydelig skade hos patienten.

PRIS: 710 DKK

 

I forbindelse med forløb hos mig eller de komplementære hormonterapeuter, kan du også bestille følgende tests:

ORGANIX
Organix Basic er en kvantitativ organisk syre test, der giver data om kroppens cellulære metaboliske processer og effektiviteten af metaboliske funktioner.

Testen viser:
- Evt. mangel på vitaminer og mineraler
- B-kompleks mangel, carnitin og N-acetylcystein (NAC)
- Oxidative skader og antioxidant tilstrækkelighed markører
- Indikatorer til vurdering af afgiftningsforsyning
- De bedste funktionelle markører af B-kompleks mangel
- Neurotransmittermetabolitter til vurdering af funktionen i centralnervesystemet (CNS)
- Mitokondriell energiproduktions vurdering via citronsyre cyklus komponenter
- Methylering tilstrækkelighed status
- Lipoic acid og CoQ10 tilstrækkeligheds markører

AMINOSYRETESTS
Bloodspot Aminosyretest 11 og Bloodspot Aminosyretest 20 måler de essentielle aminosyrer.

Aminosyrer, kendt som "byggestenene" af proteiner, findes i alle væv i kroppen. De spiller en vigtig rolle i næsten enhver kemisk proces, som påvirker både de fysiske og mentale funktioner, herunder dannelsen af ledbånd, sener, knogler og antistoffer. De er også involveret i reguleringen af enzymer og blodtransportproteiner.

I alt findes 20 forskellige aminosyrer, som bruges til at syntetisere proteiner. Den ene test måler 11 af dem, den anden test måler alle 20.

ION-TEST
ION-profilen (Individual Optimal Nutrition) er en kombination af ernæringsanalyser, der måler niveauer af fedtsyrer, aminosyrer, vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Over tid kan funktionelle ernæringsmæssige utilstrækkeligheder resultere i en lang række kroniske helbredstilstande.

ION-profilen kan hjælpe med at bestemme grundlaget for disse kroniske helbredstilstande. Blodkemikalierne har længe været standard i screening for patologiske abnormiteter. Kemikalier i kombination med ION-profilen kan give det mest komplette billede af forskellige sundhedsforhold.

ION-profilen indeholder følgende tests:

- EN ORGANIX PROFIL, som afslører den ernæringsmæssige og metaboliske basis for patientens symptomer, herunder angst, humørsvingninger og immunresponser.
- EN AMINOSYREPROFIL, som tester vigtige aminosyreforstyrrelser, der påvirker både fysiske og mentale funktioner.
- EN PROFIL FOR NÆRINGSSTOFFER OG TOKSISKE ELEMENTER, som identificerer en toksisk byrde, der kan forårsage betydelig skade på hjernen og nervesystemet samt påviser tilstrækkeligheden af næringsstoffer.
- EN FEDTSYREPROFIL, som hjælper med at finde den rette balance mellem fedtsyrer, der kan påvirke sundhed og udvikling.
- EN ANTIOXIDANT- OG VITAMINTEST, som måler en total kropsstatus af antioxidant næringsstoffer og ernæringsmæssige mangler.
- EN COENZYM Q10 TEST, som måler den samlede kropsstatus og de medvirkende faktorer i forhold til antioxidanter, næringsstoffer og energi.
- EN LIPIDPEROXIDER TEST, der måler total serum lipid peroxidation, altså en indikation af hele kroppens tilstand ift. frie radikaler.
- EN HOMOCYSTEIN TEST, som identificerer det totale niveau af homocystein i plasma, og forhøjede niveauer er en uafhængig risikofaktor for tidlig kardiovaskulær sygdom og aterotrombotisk cerebrovaskulær sygdom.

HÅRMINERALANALYSE (toksiner og mineraler)
Testen måler koncentrationer af både toksiske og essentielle elementer i hår.

Hårelementsanalysen giver en vigtig information, som i forbindelse med symptomer og andre laboratorieværdier kan hjælpe til en tidlig diagnose af fysiologiske lidelser forbundet med abnormiteter i væsentlig og toksisk elementmetabolisme.

Giftige tungmetaller og essentielle sporstoffer findes i hårniveauer mange gange højere end dem, der findes i andre væv, derfor kan hår bruges som indikator for langsigtet mineral- og giftig metal eksponering.

Da protein syntetiseres i hårsækkenet, indbygges elementer permanent i håret uden yderligere udveksling eller ækvilibrering med andre væv. Hovedbundshår er let at prøve, og fordi det vokser i gennemsnit 1 til 2 cm pr. måned, indeholder det en "tidsmæssig registrering" af elementmetabolisme og eksponering for giftige elementer.

Hårelementanalyse kan give afgørende viden i forhold til fysiologisk overskud, mangel eller ulige fordeling af elementer. Men testen bør ikke betragtes som en diagnostisk test der kan stå alene. Den bør bruges sammen med patientens symptomer og andre laboratorietests.

AFFØRINGSPRØVER OG FORDØJELSESTESTS
(parasitologi, leaky gut/tarmpeamibilitet, SIBO, næringsoptag, inflammation (calprotectin), mikrobiologi, organiske syrer m.m.)

Afføring og urinprøver giver et overblik over sundheden og effektiviteten af mave-tarmkanalen: fra specifikke vurderinger af parasitisk og bakteriel aktivitet til generelle vurderinger af mavetarm funktionen.

- OMFATTENDE PARASITOLOGI x2 (CPx2): Denne omfattende parasitologi test hjælper med at registrere tilstedeværelsen af mikrobielle patogener og parasitter og overvåge behandlingsprotokoller, der bruges til at forbedre fordøjelses-, absorptions- og inflammatoriske tilstande.

- INTESTINAL PERMEABILITET OG ABSORPTION (IPA): IPA-analysen er en unik omfattende test designet til at bestemme sundhed og effektivitet af flere gastrointestinale funktioner. Af særlig interesse er øget tarmpermeabilitet, tarmskader, tarmfunktion, laktoseintolerans, saccharoseintolerance og tarmkaniens sundhed.

- SIBO: afslører for meget bakteriel vækst i tyndtarmen, ofte betegnet BOSI eller SIBO. Tyndtarmbetændelse (SIBO) er en almindelig mavetarm lidelse, som ofte underbygger kroniske gastrointestinale symptomer på dårlig fordøjelse og malabsorption, herunder oppustethed, luft i maven, diarré, uregelmæssighed og mavesmerter.

- CALPROTECTIN STOOL: Calprotectin er en pålidelig markør til differentiering af gastrointestinal inflammation forbundet med inflammatorisk tarmsygdom (IBD) mod inflammation, der kan være forbundet med irritabel tarmsyndrom (IBS). En sådan skelnen er meget vigtig, fordi IBD kan være livstruende.

- MIKROBIOLOGI MED FØLSOMHEDER (bakterier og gær): Testen omfatter en vurdering af intestinal økologi gennem afføringskulturanalyse, som omfatter omfattende bakteriologi og gærkulturer for at identificere tilstedeværelsen af gavnlig, ubalanceret og patogen flora.

NEUROPEPTIDER (fordøjelse af gluten og mælk)
Peptider testen er designet til at detektere tarmens gennemtrængelighed (ofte kaldet utæt tarm) og tilstedeværelsen af diæt-afledte peptider (potentiel indikator for dårlig fordøjelse af visse fødevarer).

Neuropeptider er små molekyler, der bruges af neuroner til at kommunikere. Når fødevareproteiner brydes ned, metaboliseres de i peptider, der tjener som kroppens byggesten. Dårligt metaboliserede fødevarer forhindrer anvendelsen af disse peptider for at forårsage betydelige sundheds- og psykiske lidelser.

UDVIDET KOLESTEROLTEST
(HDH, LDL, subfraktioner og oxidationsgrad)

- LIPOSCAN (HDL & LDL Subfractions): er en ny test, der bestemmer den faktiske risiko for hjerteanfald ved hjælp af en differentieret analyse af HDL og LDL subfraktioner.

- OXIDERET LDL: Testen er designet til at detektere forskellige hjerte-kar-sygdomstilstande, herunder koronararteriesygdom (CAD) og aterosklerose (åreforkalkning).

ALLERGIER OG FØDEVAREREAKTIONER
(cøliaki-test, IgG fødevaretest (intolerance), fruktosemalabsorbtion, skimmelsvamp m.m.)

- FØDEVAREALLERGIER OG FØLSOMHEDER: Folks kroppe reagerer på fødevarer og andre forbindelser med forskellige kemiske reaktioner. Allergier indbefatter antistofreaktioner. Fødevarefølsomheder dækker et bredere udvalg af reaktioner, herunder lactoseintolerance, fructoseintolerance, coeliaki og andre.

- CØLIAKI: Cøliaki sygdommen er en lidelse, hvor tarmkanalen er beskadiget ved indtagelse af gluten, et protein, der findes i fødevarer, der er forarbejdet af hvede, byg og rug. Symptomer kan være brede og ubehagelige tarmproblemer, vægttab og træthed - men kan lindres ved at fjerne gluten fra ens kost.

- IMMUNO IGG 115 (DK RESULTAT): Immuno IgG testen er designet til at detektere patientens individuelle fysiologiske følsomhed over for 115 almindeligt spist og allergisk inducerende fødevarer. Testen måler specifikt IgG-antistoffer, der ofte er relateret til forsinkede fødevarereaktioner eller skjulte fødevarereaktioner.

- 15 IgE & IgG MOULD PANEL: Denne serumblodtest kan begrænse risikoen for skimmelsvamp eksponering ved at identificere problematisk skimmelsvamp.

OXIDATIVTS STRESS
Oxidativ stress afspejler ubalancer mellem reaktivt oxygen og et biologisk systems evne til at afgive reaktive mellemprodukter eller at reparere den resulterende skade. Forstyrrelser i normale redox tilstande kan medføre giftig skade på alle komponenter i cellen.

Denne ikke-invasive test kræver en enkelt urinprøve fra første morgen (FMV). Urin-8-hydroxy-2'-deoxyguanosin (8-OHdG) er en fremragende biomarkør af oxidativ stress og en risikofaktor for en række sygdomme, herunder kræft.

Denne test er nyttig til at opdage:

- Oxidativt stress
- Metabolisk syndrom
- Alzheimers sygdom
- Atopisk dermatitis
- Kræft
- Kronisk hepatitis
- Cystisk fibrose
- Diabetisk nefropati
- Diabetisk retinopati
- Miljømæssig eksponering
- Huntingtons sygdom
- Inflammatorisk tarmsygdom
- Pancreatitis
- Parkinsons sygdom
- Rheumatoid arthritis

VITAMINPROFILER (Q10, K, A, D, betacaroten, E-vitamin, K-vitamin funktionstest)
Disse tests registrerer koncentrationer af alle vigtige vitaminer. Vitaminer er næringsstoffer, som organismer kræver, men kan ikke producere sig selv. Derfor er det vigtigt at have tilstrækkelige vitaminer gennem kost og tilskud.

- Q10: Denne test måler koncentrationen af antioxidant næringsstoffet CoQ10, som hjælper med celleforsvar og metabolisme.

- K-VITAMIN: Vitamin K-analysen måler niveauer af det essentielle vitamin K, som kan forbedre knoglernes sundhed, kardiovaskulær helbred og modstandsdygtighed over for visse kræftformer. Vitamin K er vigtigt i afsættelsen af ionisk calcium, der er nødvendigt for korrekt blodkoagulation og knogledannelse. Forskning har fundet, at K-vitamin er en potentiel beskytter mod osteoporose, aterosklerose og muligvis kræft.

- A-VITAMIN: Vitamin A's har en specifik rolle for vedligeholdelse af synet, knoglevækst, hud- og slimhindeintegritet, spermatogenesis, samt beskyttelse mod katarakter, aterosklerose, makuladegeneration og kræft.

- D-VITAMIN: Testen måler niveauer af vitamin D, også kaldet "solskin vitaminet" i daglig tale, som kan bidrage til at forbedre knoglemineralsdensiteten, kardiovaskulær sundhed og modstandsdygtighed over for kræft.

- BETACAROTEN: Betacaroten tjener som en vigtig antioxidant til at holde cellerne sunde og tjener også som et lager, der omdannes til vitamin A, når det er nødvendigt. Beta-caroten er også en markør for at hjælpe med at identificere en sund kost.

- E-VITAMIN: E-vitamin er et vigtigt beskyttende antioxidant til membranvæv og mod frie radikaler, der hjælper med at stoppe skade på sunde celler.

OMFATTENDE AFFØRINGS ANALYSE MED PARASITOLOGI (CSAP X2)
Mavetarmkanalen udgør omkring 80% af kroppens immunsystem. Således er funktionen og integriteten af denne kropslige region afgørende for kroppens funktion og integritet som helhed.

Hjørnestene af et godt helbred omfatter korrekt fordøjelse af mad, assimilering af næringsstoffer, udelukkelse af patogener og rettidig eliminering af overskydende stoffer/affaldsstoffer. For at opnå̊ fordele ved den indtagne mad, skal næringsstofferne være passende fordøjet og effektivt absorberet i kroppens omsætning.

Denne test er en ikke-invasiv diagnostisk analyse, der gør det muligt for praktikere at evaluere tilstanden af intestinale bakterier på en objektiv måde. Denne test muliggør præcis identifikation af patogene arter, hvilket hjælper til udvælgelsen af de mest passende farmaceutiske eller naturlige behandlinger.

Testen vurderer den intestinale økologi af mikroflora, herunder tilstedeværelsen af intestinale parasitter og patogener.

Dårlig fordøjelse og mal absorption af vitale næringsstoffer kan bidrage til degenerative sygdomme, kompromitteret immunstatus og ernæringsmæssige mangler.

DUTCH - OMFATTENDE URINHORMON TEST (UHT)
Disse tests kombinerer et omfattende binyrepanel og et kønshormonpanel, der tilsammen måler daglige mønstre af kortisol, østrogen, testosteron, progesteron og deres tilknyttede metabolitter.

TOKSICITET
Vi er konstant udsat for forskellige forurenende stoffer: pesticider og herbicider i fødevarer, farlige opløsningsmidler og skadelige kemikalier i luft og vand.

Disse tests registrerer toksiner og miljøforurenende stoffer, giftige metaller, PCB og pesticider fx:

- Bisphenoler
- Ftalater
- Parabener
- Klorinerede pesticider
- Tungmetaller
- Hormon-metabolitter
- Opløsningsmidler såsom fx toluene, benzen, hexan m.m

DNA-TESTS
(inflammation, antioxidanter, oxidativ stress, kolesterol, B-vitamin, insulin)

- DNA DIET: En af de første tests af sin art i verden. DNA-diætprøver til 15 gener, der påvirker metabolisme og motion. Generne, der er inkluderet i DNA-diætprøven, hænger sammen med kropsvægt og kropsmasseindeks.

- DNA HEALTH: Testen er designet til at optimere trivsel og sundhed ved at tilpasse livsstil og madvalg og om nødvendigt bruge tilskud skræddersyet til at kompensere for et bestemt ernærings underskud baseret på specifikke genvarianter.

- DNA ØSTROGEN: Testen omfatter 11 gener involveret i østrogen biosyntese, østrogen metabolisme og fase I- og fase II-afgiftning, der giver information til vejledning af personlig kost, livsstil, hormon og kosttilskud anbefalinger.

METYLERINGSPROFIL – PLASMA
Denne test vurderer metabolisme af den essentielle aminosyre, methionin (Met).

Anormal Met-metabolisme kan skyldes ernæringsmæssige mangler, eksponeringer for miljømæssige toksiske stoffer og/eller genetiske polymorer og kan have betydelige negative sundhedsmæssige konsekvenser.