Jeg er jo mest til chokolade (som du måske ved;) – men det er virkeligt også megen lækkerhed i lakrids.

Lakrids er en af mine favorit-urter, med en lan række fantastiske medicinske egenskaber. Og i dag fik jeg sådan en lyst til lakrids. Jeg havde 5 fennikel, som skulle bruges. Og fennikel, med sin kraftige anissmag, er altid en oplagt mulighed for at lege med lakrids. Og da det er 24 grader i skyggen var en iskold lakridsdrink en oplagt mulighed.

LAKRIDSJUICE

2 store fennikel, skåret i skriver, der passer til din juicer

1 agurk

1-2 dråber flydende stevia

1 tsk. lakridsekstrakt (det helt mørke – ikke lakridsrodspulver)

 

Juice fennikel og agurk og rør op med stevia og lakridsrodsekstrakt. Jeg pisker juicen med et piskeris for at lakridsektrakten ikke skal klumpe.

Server med masser af isterninger og pynt evt. med en lakridsrod og en lakridstagetes. Lakridstagetes kan også spises;)

 

lakridsjuice

 

 

Lakridsrod (glycyrrhiza glabra) Lakridsrod bruges ofte i urtemedicin til at styrke binyrerne og bedre modstå stress. Men lakrirdsrod har også en anti-inflammatorisk egenskab og er derfor uundværlig ved allergier, specielt dem som påvirker luftvejene, som f.eks. astma. Luftvejene: slimløsende ved hoste, astma, akut og kronisk bronkitis. Ved virus‑ og bakterieinfektio har glycyrrhiza glabra også vist sig effektiv og bruges udvortes mod herpes simplex og herpes zoster. Indvortes ved skoldkopper, blærebetændelse m.m. Glycyrrhiza glabra har en binyrebarkhormon-lignende effekt (fremmer virkningen af kroppens kortisol og ACTH).

OBS: Lakridsrod bør ikke anvendes i tilfælde af forhøjet bloddtryk, skrumpelever, graviditet, ødemer, belastede nyrer, hjerteinsufficnes og bør heller ikke anvendes af patienter, som indtager vanddrivende midler, der nedsætter blodets kaliumindhold). 

 

Disclaimer: Indholdet på denne blog kan eller må under ingen omstændigheder erstatte professionel rådgivning eller behandling af uddannede læger eller behandlere. Indholdet af disse sider er udelukkende en kilde til inspiration og vidensformidling, baseret på research og erfaring fra Caroline Fibæk. Caroline Fibæk opfordrer dig til at tage ansvar for dit eget helbred og træffe sunde valg i samråd med kvalificeret sundhedspersonale.