Natacha Hansen på 29 år var med på HormonKuren for første gang i 2015 under sin sygemelding grundet en skade. Ikke alene blev hun smertefri, så hun slap for smertestillende medicin – hun fik også hvilet i helingsprocessen og fandt sin nye vej tilbage tilbage til arbejdsmarkedet.

Natacha er uddannet fysioterapeut og havde ofte lange arbejdsdage med 12-14 klienter på en dag. En akut skade i nakken medførte en sygemelding, og lægerne anbefalede, at hun genovervejede sit karrierevalg.

natacha blev smertefri på hormonkuren

Hvorfor tilmeldte du dig HormonKuren?

“Jeg var sygemeldt efter ulykken, og da hospitalet fandt ud af, at jeg ikke kunne opereres, var der ikke meget hjælp at hente udover den ordinerede smertestillende medicin, som lægerne havde udskrevet til mig. Jeg faldt tilfældigvis over HormonKuren og tænkte, at den kunne være et godt supplement til noget af den behandling og genoptræning, jeg allerede var i gang med.”

Fra smerter og dårlig søvn til ro

“Jeg havde mange smerter og kunne ikke særlig meget, da jeg startede på HormonKuren. Jeg kunne fx slet ikke træne. Lægerne anbefalede stærk smertestillende medicin, men det var jeg ikke meget for. Der måtte være en anden vej. På HormonKuren fik jeg især styr på min søvn. Før sov jeg rigtig dårligt, men gennem HormonKurens visualiseringer og råd til bedre søvn, sov jeg markant bedre, og det har helt sikkert bidraget positivt til min helingsproces i sygdomsforløbet. Det betød også, at mine smerter begyndte at aftage.

Men noget af det vigtigste – og måske lidt overraskende – var, at jeg fik ro på. Sygemeldingen stressede mig meget pga. min manglende arbejdsidentitet, og at jeg ikke vidste, hvad der skulle ske. Men jeg fik hvilet i helingsprocessen og begyndte at fokusere mere på mine muligheder frem for, hvad jeg ikke kunne. Så selvom det ikke er det, HormonKuren har fokus på, var det med til at give mig ro og gøre mig mere positiv i min situation. Det hjalp mig til at komme tilbage og finde min nye plads på arbejdsmarkedet.

Det endte med, at jeg tog en kandidat i idræt, som jeg nu har afsluttet, og i dag har jeg et nyt godt job – stadig i virke som fysioterapeut, men en helt ny stilling som passer meget bedre til mig, hvor der bl.a. er masser af undervisning og personlig genoptræning.

Jeg fulgte især anvisningerne til kortisoltyperne, da det var der, jeg bongede ud på hormontesten, så jeg havde fokus på søvn, ro og kost. Senere begyndte jeg at supplere med gåture og hormonyoga. Den antiinflammatoriske kost har helt bestemt også bidraget til færre smerter.

En anden sidegevinst var, at jeg helt automatisk tabte mig de 5 kg, jeg havde taget på under mit sygdomsforløb.”

HormonKuren blev et livsstilsskifte i en kaotisk hverdag

“Fra en travl hverdag som fysioterapeut med mange klienter om dagen til en sygemelding, blev HormonKuren et livsstilsskifte – både arbejdsmæssigt men også sundhedsmæssigt. Jeg har fået så mange gode vaner med mig, som jeg holder fast i. Det er især søvnen og kosten. Jeg kan hurtigt mærke, hvis jeg ikke får spist godt nok i en periode, at min krop reagerer. Men jeg bliver ikke længere sur på mig selv over det, når det sker, for jeg ved lige præcis, hvad jeg skal gøre for at komme tilbage på sporet og for, at min krop har det godt og er i balance.

Jeg er kommet væk fra det overdrevede fokus på, at man skal motionere helt vildt for at tabe sig. Hvis bare man sover og spiser godt, kan man hvile i det, og så kommer vægttabet ofte af sig selv.

Det der især hjalp mig rigtig meget, at HormonKuren forklarede mig, hvorfor jeg skulle gøre de forskellige ting, så jeg fik en større forståelse for, hvordan tingene hang sammen, og det er netop forståelsen for vigtigheden i den hormonelle balance, der gør, at jeg holder fast i de gode vaner.”

D. 4 september lukker vi for adgangen til den sidste HormonKur nogensinde!

Tjek alle detaljerne på www.hormonkuren.dk