Det er næsten weekend, og så er det helt på sin plads at eksperimentere med lidt sødt.

Når den uimodståelige trang til chokolademousse kommer op i dig, er denne fikse sag nem at lave i et snuptag. Den er lækker, liflig og fløjlsblød – lige som en chokolademousse skal være.

God weekend !

_HEY9419

Foto: Camilla Hey

Til 1 person

Mos alle ingredienserne sammen eller blend med en stavblender, til du har en lækker mousse.

Tilsæt lidt kokospalmesukker, hvis du har en meget sød tand.

Stil moussen på køl inden servering.

 

Kakao som lykkepille

Kakao indeholder aminosyren tryptophan, som er nødvendig for dannelse af neurotransmitteren serotonin, der fremmer følelsen af lykke og modvirker depression.

Alkaloidet 2-phenylethylamin (PEA) i kakao hjælper med at fremme mental årvågenhed og evnen til at koncentrere sig. Man ved at PEA i kakaobønner øger aktiviteten af neurotransmittere i visse områder af hjernen, der styrer evnen til at fokusere og være opmærksom. Forhøjede PEA niveauer forekommer naturligt, når vi bliver betaget af en film eller god bog, eller er helt opslugte af et projekt eller en opgave.

PEA er fundet i højere niveauer i hjernen af glade mennesker. Kakao indeholder op til 2,2 procent PEA.

Anandamid (eller n-arachidonoylethanolamine) er en neurotransmitter, som findes naturligt i den menneskelige hjerne. Anandamid er kendt som “The Bliss Chemical”, fordi det naturligt frigives, når vi har det godt. Kakao indeholder stoffer som ligner anandamid (N-linoleylethanolamin og N-oleoylethanolamin) og kobler sig på hjernens receptorer og på den måde hindrer nedbrydningen af anandamid og opretholder et højt niveau af ”The Bliss Chemical” i hjernen.

I kakao findes også MAO-hæmmere (monoaminooxidasehæmmere) som sørger for neurotransmittere, som serotonin, anandamid og dopamin bliver længere tid i blodbanen. Hos børn ser man at neurostransmitterne forbliver længere i blodbanen end hos voksne, hvilket menes at medfører større kreativ sans og glæde hos børn end voksne.

Med andre ord – man bliver glad i låget af chokolade!

 

 

Opskriften her er fra min og gynækolog Stine Fürsts nye bog Hormonel Harmoni. Og det er vist ikke nogen hemmelighed, at vi er vi meget glade for chokolade;)

Her er et lille sneak peak af resten af dessertbordet fra opskriftssektionen:

HEY_1554

hormonel harmoni