Opskrift på vegansk og glutenfri æblekage! - Caroline FibækCaroline Fibæk

Det er blevet efterår! Og vi slipper endelig for at håbe på flere sommerdage (som alligevel aldrig blev til noget). I stedet kan vi nu nyde efteråret og al dens hygge! Og det kræver en lækker opskrift 😉

Denne veganske og glutenfrie æblekage er simpelthen eminent!

Den emmer af efterår og bør nydes i stearinlysets skær og med uldsokker på.

En kage til ca. 5 personer:

Opskrift på vegansk og glutenfri æblekage

Du skal bruge

  • 2 dl hakkede, bløde dadler (fri for sten)
  • 1 kæmpestort æble eller 2 mindre (mine egne æbler er kæmpestore, men dem i butikkerne er mindre;)
  • 1 spsk. Bagepulver
  • 11⁄2 dl plantemælk (fx mandelmælk)
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 dl mandelmel
  • 1 dl hasselnødder
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 knsp. salt
  • 5 spsk hørfrøskum* (eller 1 æg)
  • 1 tsk olie til at smøre en form

Sådan bages æblekagen

Forvarm ovnen til 200 grader. Dadler og abrikoser pureres i en food processor. Tilsæt plantemælk, kokosolie, kanel, kardemomme og salt og purer igen.
Tilsæt nu hasselnødder, mandelmel, bagepulver og hørfrøskum (se længere nede) til du har en god dej.

Hak et halvt kæmpeæble (eller et helt mindre æble) i tern og bland i dejen.
Fordel dejen i en smurt pieform (ca. 20 cm i diam). Pynt din æblekage med skiver af æbler på toppen.

Bag kagen i midten af ovnen i ca. 45 min. og lad den køle ned inden servering.

Som lovet er den jo vegansk, så her får du detaljerne for at lave hørfrøskummet, som du bruger i stedet for æg:

*Hørfrøskum laver du ved at koge 50 gram hele hørfrø i 5 dl vand i 3-4 minutter under konstant omrøring, for derefter øjeblikkeligt at sigte den varme masse, så frøene separeres fra skummet.

Skummet vil samle sig, når det begynder at køle ned, og får så de samme egenskaber som æggehvide.

Skummet kan først anvendes, når det er koldt. Hørfrøskum kan holde sig i køleskab i en lille uge. 3-4 spsk (ca. 50 g) svarer til et æg.

Server evt. æblekagen med cashewcreme

Til cashewcreme skal du bruge:

  • 1 dl cashewnødder
  • 1 banan
  • 1 tsk. xylitol eller honning
  • 3-4 spsk vand

Blend alle ingredienser i en kraftig blender.

Mums!

Så er der kun tilbage at sige: Bon appetit og rigtig god start på efteråret!

Comments

comments

Tagged with:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.