Opskrift på Citrus Mousse Cake - Caroline FibækCaroline Fibæk

Denne kage opfandt jeg en dag, hvor jeg havde en uimodståelig trang til citronfromage. Den er let
og liflig, men samtidig fyldig og “flødefed”. Helt ligesom den citronmousse jeg fik som barn. Bare
uden raffineret sukker, gelatine og mælk.

citrus mousse cake
DET SKAL DU BRUGE:

BUND
10 store medjoul dadler
1 spsk. kokosolie
2 tsk. vaniljepulver
5 spsk. rå kakaopulver
1 knsp. salt
4 dl mandelmel
1 dl paranødder, grofthakkede
CREME
2 dåser kokosmælk
5 spsk. smeltet kokosolie
1-2 tsk Xanthangummi (fra Doves Farm)
10 spsk. honning, kokospalmesirup eller rismaltsirup
2 dråber flydende stevia (evt. med citron fra Sweet Leaf)
2 tsk fintrevet citronskal
2 tsk citronsaft
Kornene fra 1/2 stang vanilje
3-4 tsk. gurkemejepulver
PYNT
Hindbær, ananaskirsebær, friske figner, carambole (stjernefrugt) i skiver
Guldflager (kagepynt)
Fjern stenene fra medjouldadlerne og hæld dem i din food processor sammen med kokosolie, vaniljepulver,
rå kakaopulver, mandelmel og salt. Pulser til du har en lækker chokoladedej. Tilsæt tilsidst de hakkede
paranødder. For en springform (ca. 12-15 cm i diameter) med bagepapir og fordel chokoladedejen heri.
Åben 2 dåser kokosmælk og pisk godt med honning, citronskal, citronsaft, vaniljekorn og gurkemejepulver.
Pisk grundigt, mens du tilsætter 5 spsk. smeltet kokosolie og xanthangummi.
Hæld citruscremen over den raw chokoladebund og sæt kagen i fryseren ca. 30 min. til cremen er fast.
Pynt med hindbær, ananaskirsebær, figner, carambole og guldflager.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.