Kålskåle med kartoffelsalat - Caroline FibækCaroline Fibæk

Kålskåle er både sunde og lækre at servere maden i. Du kan bruge mange forskellige slags hovedkål: spidskål, rødkål, hvidkål, lilla spidskål eller savoykål. Bladene skal bare være formede som skåle. Kålskåle er smuk håndholdt mad.

Når kålskålen skal spises, kan du folde den sammen som en wrap. De gør sig også rigtig godt på en buffet. Kålskåle er ikke helt raw, da vi bruger kogte kartofler i denne opskrift.

Opskriften er til 2 personer.

122467

Det skal du bruge:

  • 6 nye, små kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1/2 tsk himalayasalt eller anden god salt
  • 1/2 tsk gurkemejepulver
  • 1/4 hoved romanescokål
  • 1 dl grønne ærter
  • 1 lille bundt brøndkarse
  • 1 lille bundt dild
  • 1 forårsløg
  • Friskkværnet peber
  • 4 blade hovedkål (savoykål, spidskål, rødkål, hvidkål)

 

 

 Foto: Kristian Holm

Kog kartoflerne til de er møre. Pil skrællen af og skær dem i mundrette stykker.

Bland olivenolie, æblecidereddike, salt og gurkemeje til dressing. Hæld dressingen over de nybagte kartofler.

Del romanescokålen i små buketter og vend den i sammen med ærter og hakket forårsløg. Hak brøndkarse og dild groft og bland med kartoffelsalaten. Anret kartoffelsalaten i kålskåle og server med et drys friskkværnet peber.

 

Opskriften er fra min bog 42Raw, som du finder her.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.