Denne dessert fra min og gynækolog Stine Fürsts bog Hormonel Harmoni er simpelthen perfekt til lidt ekstra nydelse og en god kop te på en regnvåd og grå mandag.

Proteinrige chokolademuffins, som smager så syndigt, at man slet ikke aner, de er sunde (word to the wise – i denne sammenhæng betyder “sund” at de er rige på mikronæringsstofferstoffer, phytonæringsstoffer og specifikke aminosyrer – men de er ikke som sådan kalorielette)

Giver 10 minimuffins

Muffins

  • 5 bløde medjooldadler
  • evt. 2 spsk chiaprotein eller chiafrø
  • 2 spsk kokosolie
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 knsp salt

Saml alle ingredienser, og ælt dejen godt og grundigt sammen. Form dine muffins i minimuffinsforme.

Chokoladecreme

  • 1 dåse fuldfed kokosmælk

Stil dåsen med kokosmælk koldt inden brug, så den skiller. Når du åbner den, bør kokosmælken være delt i en tyk, cremet del og en flydende, klar væske. Skrab forsigtigt den tykke kokoscreme ud af dåsen.

Pisk den godt sammen med kakaopulver og kokospalmesukker.

Hæld chokoladecremen i en sprøjtepose med tylle, og lad den stå koldt i cirka 30 minutter. Dekorer dine cupcakes med cremen.

Hindbærcreme

  • 1 dåse fuldfed kokosmælk
  • 3 spsk mosede hindbær

Stil dåsen med kokosmælk koldt inden brug. Når du åbner den, bør kokosmælken være delt i en tyk, cremet del og en flydende, klar væske. Skrab forsigtigt den tykke kokoscreme ud af dåsen.

Pisk cremen godt sammen med hindbær, kokospalmesukker eller BirkeSød og rødbedekrystaller.

Hæld hindbærcremen i en sprøjtepose med tylle, og lad den stå koldt i cirka 30 minutter. Dekorer dine cupcakes med cremen.