Raw food julekage opskrift - Caroline FibækCaroline Fibæk

Nu er julen rigtigt over os. Så er det frem med stearinlys, uldsokker,varm krydret te og HYGGE.

Aldrig har jeg spist så meget risengrød, pebernødder og æbleskiver, som denne jul. I weekenden lavede min søn og jeg brunkager, pebernødder, raw marcipan og nougat. Og vi har spist det hele. Jeg har MINIMUM spist æbleskiver 10 gange denne december og vi får risengrød 1 gang om ugen i december. Og i dag vejede jeg mig (det gør jeg ellers aldrig.) Og jeg har ikke taget et eneste gram på;)

Vores julemad er selvfølgeligt fri for mælk, sukker og gluten. Og klam kemi. Og naturligvis fyldt med smag!

Jeg elsker julens krydderier og kan slet ikke få nok når mørket nærmer sig.  Derfor får du en lille smagsprøve fra Nyd Dig Sund Julemad.

Panforte

RAW PAN FORTE
Panforte er en sød og tung italiensk julekage med en intens smag. Kagen er en klassisk toscansk specialitet fra Siena, der efter sigende stammer tilbage fra 1200-tallet, hvor det blev kaldt Panpepato på grund af den store mængde peber og andre krydderier, der kom i dejen. Panforte betragtes som en julespecialitet på nationalt plan i Italien, mens den i Siena nydes året rundt.
Skær den i mindre stykker som en slags konfekt.
Opbevar i en lufttæt beholder på køl.

250 g bløde dadler, fx medjoul
50 g rå kakao
2 spsk. revet eller smeltet kakaosmør
2 spsk. kokosolie
5 spsk. kokospalmesirup
100 g mandler, groft hakkede
50 g valnøddekerner
50 g hasselnøddekerner
½ tsk. stødt allehånde
½ tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt ingefær
3 spsk. ægte pomerans, hakket (kan erstattes med finterevet appelsinskal)
25 g korender eller rosiner
En lille håndfuld mandler malet til mel i en kaffekværn – til pynt

Ælt de bløde dadler til du har en blød dadelmasse. Har du en kraftig blender eller food processor kan de selvfølgeligt tages i brug. Smelt kakaosmør og kokosolie i et vandbad og rør olierne i dadelmassen sammen med kokospalmesirup. Tilsæt rå kakao, mandler, pomerans, korender eller rosiner og ælt massen grundigt sammen. Hæld massen i et firkantet fad foret med bagepapir og drys med de hakkede hasselnødder.Stil den på køl et par timer og skær ud i snitter inden servering.

Glædelig jul!

 

Du finder opskrifter på ris a la mande, pebernødder, jødekager, gløgg, brun sauce, flødekartofler og meget mere juleguf fri for sukker, gluten og mælkeprodukter lige her

Comments

comments

Tagged with:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.