Dine tanker kan faktisk fysisk påvirke din krop. Lad os lige dykke ned på celleplanet engang og se, hvordan din hjerne påvirker din krop:

Der er en del af hjernen, som kaldes hypothalamus.  Hypothalamus er som en lille fabrik, der producerer kemikalier, som passer til de følelser vi oplever. De kemikalier kaldes peptider, som er korte kæder af aminosyrer. Kroppen producerer protein (peptider) udfra 21 forskellige aminosyrer. Kroppen er en proteinproducerende maskine. I hypothalamus i hjernen tager vi peptiderne og samler dem til neurohormoner, som passer til de følelser vi oplever hver dag. Der findes kemikalier for vrede, for sorg, offerfølelse, selvhad og for begær. Der findes kemikalier for alle vores følelser. Det øjeblik vi oplever en emotion eller et udefrakommende indtryk vil hypothalamus danne det peptid, der passer ti følelsen og frigive det i blodet. Når dette neurohormon er i blodet transporteres det hele vejen rundt i kroppen.

Alle celler i kroppen har receptorer på ydersiden – på cellemembranen. En enkelt celle kan have tusindvis af receptorer, som hele tiden undersøger miljøet omkring den. Når et peptid (fx neurohormon) lander på en celle fungerer den lidt som en nøgle i en lås og sender et signal ind i cellen, hvor der så kan ske de kemiske ændringer, som peptidet har bestemt.

På ydersiden af hver enkel celle i din krop sidder tusindvis af receptorer, som tager imod information. Når der sidder et peptid i en receptor, ændres cellen. Der starter en hel kaskade af biokemiske ændringer i cellen når et peptid kobler sig til receptoren. Nogle af disse ændringer sker endda i cellekernen. Hver eneste celle i din krop er faktisk levende og har en slags bevidsthed. Man kan sige at cellen er den mindste, bevidste enhed i kroppen. Alle celler i hele din krop, fra immunforsvarsceller til epitel-celler i din fordøjelseskanal, er alle påvirkelige af følelsernes molekyler.

Det er vigtigt at forstå, hvor meget vores tanker og følelser påvirker vores krop. Hvis du dagligt taler dårligt til eller tænker destruktive tanker om dig selv og din krop – så producerer din hjerne faktisk neurohormoner – peptider – som passer til denne følelse. Disse neurohormoner bombarderer dine celler rundt i hele kroppen. Sker det dagligt at du tænker negativt om dig selv (eller andre følelser, som ikke er nærende for dine celler), så danner dine celler flere receptorer for dette stof. Det betyder for det første, at der skal mere og mere neurohormon til for at give den samme følelse. Men når denne celle deler sig for at skabe en ny celle, så vil den nye celle også skabes med flere receptorer for netop dette neurohormon. Og samtidig vil dine celler have mindre plads til andre receptorer. Receptorer for f.eks. næring, som vitaminer og mineraler eller affaldsudgange. Din krop vil altså underernæres på celleplan. Og hvad nytter det så, at du tager vitaminpiller og juicer grønne juicer – hvis cellen slet ikke kan optage det, fordi der er alt for mange receptorer til de negative følelser og derfor slet ikke er plads til at optage næring?

 

Så nu er det tid til at ændre kurs. Det er tid til et paradigmeskifte. Din krop er mere påvirkelig end du måske troede – og måske har du ikke altid behandlet den så godt som du burde, for du har aldrig lært andet. Men nu er det tid til at ændre kurs og tage ansvar for din egen sundhed og for din krop. Det her er jo fantastisk nyt – du kan også påvirke din krop og dine celler med dine tanker og dine følelser. Det er ikke din skyld, hvisdu ikke har behandlet dig selv ordentligt førhen. Ingen havde lært dig det. Ingen havde fortalt, dig hvordan din smukke krop virker. Men nu ved du det. Og nu kan dutage det første skridt til at drage omsorg for dig selv og behandle dig selv godt.

 

Dette er et lille uddrag af det online kit “Spis Dig Smuk – Skønhedens Alkymi” som du kan spare 25% på indtil på tirsdag