NydelsesKurens 10 Bud #4

Nu er vi kommet til den fjerde dag på mini NydelsesKuren. I dag handler det om de frygtede kulhydrater.
skån din krop for hurtige kulhydrater

4. Skån din krop for tilsat sukker og hurtige kulhydrater 
Sukker og hurtige kulhydrater, som nedbrydes til sukker, ælder din krop, gør dig stiv, gammel, oppustet, rynket og tyk. Du fortjener så meget bedre end det!

De fleste ved i dag godt at hurtige kulhydrater som sukker, sodavand, hvidt brød og chips er usundt. Men ved du godt, hvad de gør i din krop? Og hvorfor, det kan være så svært at holde sig fra dem?

For det første er det din natur – dit urinstinkt – at søge efter mad med højest mulig kalorieværdi for mindst mulig indsats (det kan du læse meget mere om i kapitlet NYDELSESFÆLDEN i min bog Nyd Dig Slank). Din hjerne er kodet til at lede efter junk food.
Men der sker samtidig noget i din hjerne, når du spiser hurtige kulhydrater. Blodets indhold af aminosyren tryptofan stiger nemlig, når du spiser hurtige kulhydrater. Og det skaber en beroligende effekt i kroppen. Det kan være én af årsagerne til at vi ofte tyer til “comfort foods” med mange kulhydrater i. Det er jo nærmest umuligt at blive stresset eller ked af det, når man spiser en hel bøtte Ben & Jerry is, Pizza og Haribo;) På den måde kan junk food virke som en slags selvmedicinering. En måde at dæmpe følelser, som du måske ikke er helt klar til at mærke?
Det betyder dog ikke at du skal undgå kulhydrater!
Jeg er slet ikke fan af kure, hvor man skal undgå kulhydrater. Din krop har brug for kulhydrater – men spis nu kulhydrater, der nærer dig. Som f.eks. kage. Og raw chokolade.
nydelseskuren
Og når du lærer din krop at spise intelligent, så kan du endda spise kage og chokolade og is hver dag – mens du taber dig;)
Det er netop det vi gør på NydelsesKuren

 Bliv sund, slank og stærk.
Spis dessert hver dag!

JA FOR FILAN – det vil jeg!!

nydelseskuren
Kærlig hilsen

Caroline