Så er det igen tid til slankekure i alle damebladene – det er næsten ikke til at kæmpe sig igennem kioskernes bladhylder uden at støde på ordet Kur eller Slankekur så mange gange, at det alene er til at få mindreværdskomplekser af.

Og hvert år er der nye mirakelkure og slankeplaner med.

Slankekure virker ikke!

Fordi slankekure, mirakelkure og -planer kun handler om vægtproblemer – og fuldstændigt overser de følelsesmæssige aspekter bag overvægt eller ønsket om en sundere livsstil. Det er nok også derfor at 2/3 af alle, som går på kur, ender med at tage MERE på efterfølgende!

Der ligger mange mønstre bag vores impulser og vaner – og for mange mennesker er det ubevidste, selvdestruktive mønstre, som får dig til “at falde af vognen” igen og igen.

Og hvem kender ikke til den der vanvittige craving efter ostemadder, is eller chokolade?! (Du har med garanti, ligesom jeg, rodet alle køkkenskabe igennem i desperation efter noget, der kan tilfredsstille dine cravings – bare to dage inde i din nye livsstil;)

Det kan jo få selv den mest entusiatiske helse-Else ned med nakken! Og så følger følelsen af at have fejlet – igen.

Men de færreste mennesker ved at det er præcis de samme mønstre, som forfølger alkoholikere eller narkomaner (God dammit, det ER det faktisk!) Og hvem forventer en narkoman kan tage en kold tyrker, hvis han er omgivet af billig narko? (eller slik, brød fra Emmery’s, Ben and Jerry is – name your drug.)

Så stærk viljestyrke har de færreste!

Men udover at slankekure helt glemmer at tage højde for de emotionelle og fysiologiske afhængigheder vi har til vores mad – så handler de altid om at “undgå” og “begrænse” det vi propper i munden.

Jeg ved ikke med dig – men når nogen fortæller mig at der er noget jeg ikke MÅ eller KAN – så får jeg en vild lyst til at gøre det. Også selvom det er mig selv, som forbyder mig det. Jeg tror vi alle har sådan en Trodsig-Trold inden i os..

Så når vi følger en restriktiv og begrænset kostplan over hvad der er “tilladt” – lokker vi praktisk talt os selv til at “falde i”

Jeg ved ikke med dig – men jeg foretrækker til enhver tid overflod. Både når det gælder mad, sundhed, penge, fritid og kærlighed. Specielt når det gælder mad og kærlighed. (Og det rimer bare ikke særligt godt på askese og begrænsninger, n’est-ce pas?)

 

Er du røget i slankefælden?

* Du tæller kalorier

*Du vejer dig ofte

* Du har flere gange hørt dig selv sige: “Fra på mandag lever jeg sundt…”

* Føler at du begrænser dig selv og ofte fokuserer på alt det du IKKE vil/kan spise

* Sammenligner dig selv med andre og ønsker du var tyndere

Hvis du kan nikke genkendende til et eller flere af overstående udsagn, så vid at de tilhører et forældet paradigme, som du heldigvis ikke behøver ligge under for mere!

I dag er det nemlig tid til TRANSFORMATION!

En sund sjæl i et sundt legeme kræve VILJE – ikke VILJESTYRKE.

Og det hele starter med kærlighed!

Ordet kur er udledt af det latinske Cura – som betyder “at helbrede” eller “drage omsorg”. Derfor opfordrer jeg dig nu til ADLRIG mere at gå på en slankekur – men drag omsorg for dig selv og helbred dig selv!

Vælg din mad for LIVET – ikke for VÆGTEN!

 

Og hvis du har brug for inspiration til at nyde din krop i balance, så se workshoppen her og NydelsesKuren her

 

PS: jeg har også skrevet en hel bog om det. Den hedder Nyd dig Slank og udkommer på Peoples Press d. 9 maj 🙂

 

Prov nydelseskuren300x300