Jeg er bare helt vild med dette veganske tilskud af omega-3 fra Nordic Naturals. Mange mener at vegetarer ikke får nok af de essentielle omega-3 fedtsyrer EPA og DHA. Kroppen omdanner selv de vegetabilske omega-3 fedtsyrer fra hørfrø, hampefrø og bladgrønt, til den form for omega-3, som kroppen skal bruge (DHA og EPA). Desværre mener man, at mange mennesker i dag mangler de enzymer (delta-5 desaturase og delta-6 desaturase), som omdanner linolen og alfa-linolen omega-3 (fra planteolier) til den form vores krop skal bruge.

Derfor anbefaler mange behandlere fiskeolier i stedet for vegetabilske olier. De kommer nemlig i den form, som kroppen kan bruge – ligemeget om din delta-5- og 6-desaturase proces fungerer eller ej.

Men få ved at der også forekommer DHA og EPA omega-3 i vegetabilske kilder. Nemlig i alger.

Og nu kan man ENDELIGT få en DHA og EPA rig alge-olie i Danmark. Endda fra mit favorit-mærke Nordic Naturals.

  Algae Omega er 100% Vegetar Omega 3. 

250 mg EPA og DHA/dg bidrager til en normal funktion af hjertet
250 mg DHA/dg bidrager til at opretholde et normal syn
250 mg DHA/dg bidrager til at opretholde en normal hjernefunktion

Algae Omega er produceret af mikro-alger, den indeholder Omega 3 fedtsyre EPA og DHA- uden brug af fisk.

Hvert parti af Nordic Naturals olier testes af trejdepart, som garanti for renhed af dioxin, PBC og tungmetaller, og sikrer ensartet kvalitet.

Daglig dosering:

2 kapsler dagligt (Vegetabilsk kapsel)

Indhold pr. daglig dosis:

Omega 3 pr. daglig dosis:

EPA 180 mg
DHA 320 mg
Andre Omega 3 fedtsyre 70 mg
Omega 3 I alt 570 mg.

Jeg bruger den til at booste min amme-hjerne. Og det helt geniale er at du også kan bruge den når du er gravid. DHA er nemlig specielt vigtigt når du er gravid og ammer, fordi det er en fedtsyre, som er central i dannelsen af nervesystem, øjne og hjerne hos babyer (og til vedligeholdelse hos voksne). Før har den eneste DHA-rige olie på det danske marked markedet været Cod Liver Oil (torskelevertran). Men torskelevertran indeholder for meget A-vitamin for gravide.

Men i Algae-Omega er der ikke a-vitamin og kan derfor også bruges til at booste din og babys hjerne, hvis du er gravid.