Hvidløg er en af mine favoriturter og jeg spiser hvidløg hver dag i vinterhalvåret.

Hvidløgs sundhedsmæssige fordele og helbredende egenskaber har længe været kendt. Hvidløg har længe været betragtet som et naturlægemiddelernes  “wonder drug”, med et ry i folkemedicin for at forhindre alt fra almindelig forkølelse og influenza til pest! Det har været brugt i udstrakt grad i urtemedicin (fytoterapi). Rå hvidløg bruges af nogle til at behandle symptomerne på akne, og der er tegn på, at den kan hjælpe med at forvalte et højt kolesterolniveau. Det kan endda være effektiv, som en naturlig myggebalsam.
Moderne videnskab har vist, at hvidløg er et stærkt naturligt antibiotikum og kroppen synes ikke at opbygge resistens mod hvidløg.
Undersøgelser har vist, at hvidløg – især lagret hvidløg – kan have en kraftig antioxidant virkning. Antioxidanter kan hjælpe med at beskytte kroppen mod skadelige “frie radikaler”.
Der er to vigtige medicinske ingredienser, der giver hvidløg dets sundhedsmæssige fordele er allicin og diallyl sulfider.

Hvidløg har vist sig at have en gavnlig effekt på:

Astma

Bihulebetændelse

Bronkitis

Forkølelse og influenza

Høfeber

Lungebetændelse

Mellemørebetændelse

Candida albicans

Diarré

Tarmkatar – IBS – irritabel tyktarm

Rejsemave

Blister og tandkødsbetændelse

Tandpine

Akne

Bylder

Børnesår

Eksem

Helvedesild

Herpes

Lus

Neglesvamp

Ringorm

Skæl

Vandvorter og vorter

Blærebetændelse

Forhøjet kolesterol

Tungmetalforgiftning

Øjenbetændelse (indtages oralt – dryp aldrig hvidløg i øjet!)

 

Du kan også købe hvidløg i tabletform (lugtfri)

Hvidløg kan selvfølgeligt også bruges i maden. Men varm ikke hvidløget, da de gavnlige stoffer i hvidløg ødelægges af varme.

 

Psssst: spiser du persille bagefter, fjerner du noget af lugten;)