Iodine Profile - DK

Med jod profilen tillader nyere teknologi en enkel og praktisk jod test, hvor urin tørres på en filterstrip.

Valideringsundersøgelser har vist gennemsnitlige jodniveauer ved hjælp af tørret spot urin (indsamlet fra morgen og aften, og tørret på en filterstrip), hvilket svarer til jodniveauer i en 24-timers urinopsamling. Den tørrede urinopsamlingsmetode er således langt mere bekvem og lige så klinisk pålidelig som den besværlige 24-timers opsamling af urin i en kande. Der er ingen usømmelige krav om at hælde opsamlet urin i et mindre hætteglas til forsendelse, og der er heller ikke særlige forholdsregler og konserveringsmetoder påkrævet.

Jod spiller mange forskellige roller i optimering af sundhed og forebyggelse af sygdomme. Som følge heraf er det vigtigt, at jodniveauerne opretholdes, og at problemer forbundet med enten utilstrækkelige eller overskydende jod identificeres.

Jodmangel er blevet et globalt sundhedsproblem. Præcis diagnose kan ofte blive overset, fordi symptomerne overlapper med de andre sygdomme, der ofte skjuler problemet. Test af jodniveauer og behandling, for både overskud og mangel, er et spirende område af videnskaben, der rummer potentiale for at forbedre patienters sundhed og levetid.

Find testen her.

Tilføj en overskrift (7)