I planteriget findes et hav af stoffer, som taler direkte til dine hormoner og hjælper eller hæmmer dem i kommunikationen med din krops celler.  

Derfor skal du nu til at spise mad, der nærer din hormonbalance.  

Det lyder måske mærkeligt, at man kan påvirke sin mensturationscyklus med det man spiser.

Men nu skal du høre:

🥕 Kronisk forhøjede insulinniveauer kan øge syntesen af androgener, såsom DHT (dihydrotestosteron).

🥕 Nedbrydning og inaktivering af østrogener er hos nogle genetisk nedsat (f.eks. ved variationer  - det man kalder enkeltpunktmutationer) i gener som COMT (catechol-O-methyltransferase), hvilket kræver højere indtag af fx betain (fra rødbeder), magnesium, B-vitaminer og stoffer som indol-3-carbinol og di-inodolyl-methan fra fx kål.

🥕 Overvækst af visse bakterier i tarmfloraen kan medføre et højt niveau af enzymet betaglucoronidase, som kan reaktivere nedbrudt østrogen så det bliver aktivt igen og på den måde bidrage til østrogendominans.

🥕 Enzymet aromatase omdanner testosteron til østrogen og det opreguleres bl.a. af overvægt, inflammation og genetiske faktorer. Aromatase kan fx hæmmes ved vægttab, brug af naturlige aromatasehæmmere som Isoflavoner (soja), grøn te (catechiner), granatæble, lakrids (flavonoider), resveratrol fra mørke bær og druer, humle (flavonoider) og hørfrø (lignaner).

🥕 Fiberrig kost kan normalisere lave niveauer af SHBG, et protein, som binder kønshormoner.

🥕 Omvendt så kan for høje eller lave niveauer af nogle kønshormoner og deres metabolitter påvirke mange hormoner, neurotransmittere og signalstoffer fra immunforsvaret (fx cytokiner). Både for høje og for lave niveauer af østrogen kan trigge inflammatorisk respons. Det ser man fx ved den øgede forekomst af osteporose efter menopausen, hvor det store fald i østrogen trigger en øget frigivelse af cytokinerne interleukin-1, IL-6 og TNF-a, som medfører proliferation af osteoklasterne, som skal nedbryde gammel knoglevæv.

 

Den mad vi spiser påvirker både hormonernes syntese, konvertering til andre hormoner, transport rundt i kroppen, receptorernes sensitivitet, afgiftning og nedbrydning i både fase 1 og 2 og eliminering.

Og, jeg ved det - det lyder måske nok kompliceret.

Derfor er det heldigvis simplificeret i letanvendelige kostplaner, der passer til de forskellige hormonelle ubalancer
- koblet sammen med opskrifter til morgen-, middag- og aftensmad i et stort og lækkert designet opskriftskompendium.

På dette kursus lærer du  alt om hormonhelende fødevarer, får vejledning i de hormonhelende kostguides med afsæt i dine test-resultaer. På dette kursus  får du altså redskaberne til, at bruge  kost og ernæring til at skabe balance i dine cyklushormoner. 

HormonKurens store opskriftskompendium

I HormonKurens store opskriftskompendium lærer du alt du skal vide om det hormonhelende køkken, du finder kostguides til de forskellige hormonelle ubalancer og MASSEVIS af opskrifter til morgenmad, frokost, aftensmad, smoothies, infusioner, urtelattes, tonics og lidt til den søde tand.

Det får du:

 • Videoundervisning: HormonLeksikon
 • Hormontesten, der gør det nemt at identificere hvilke kostguide(s) og opskrifter, som er særligt vigtige for dig
 • Videoundervisning om hormonhelende mad
 • indkøbsliste, lige til at printe og tage med dig.
 • Det 213 siders store kompendium om HormonHelende mad inkl. guide til det hormonhelende køkken, kostguides til de 8 mest almindelige hormonelle ubalancer (lavt kortisol, højt kortisol, lavt progesteron, højt østrogen, lavt østrogen, lavt stofskifte, høje androgener), specialdesignede opskrifter til de forskellige hormonelle ubalancer til morgenmad, frokost og aftensmad + brød & kiks, dips & dressings, sødt & snacks, smoothies & mælk, lattes, eliksirer og infusioner.


Skærmbillede 2021-10-10 kl. 07.39.22

Få Hormonhelende Cyklusmad med det samme

Efter dit køb modtager du en mail med link til download:

BLACK FRIDAY UDSALG - Hormonhelende CyklusMad:

PRIS:

759 kr.
380 kr.

Det får du:

 • Videoundervisning: HormonLeksikon

 • Hormontesten, der gør det nemt at identificere hvilke kostguide(s) og opskrifter, som er særligt vigtige for dig

 • Videoundervisning om hormonhelende mad

 • Indkøbsliste, lige til at printe og tage med dig.

 • Det 213 siders store kompendium om HormonHelende mad inkl. guide til det hormonhelende køkken, kostguides til de 8 mest almindelige hormonelle ubalancer (lavt kortisol, højt kortisol, lavt progesteron, højt østrogen, lavt østrogen, lavt stofskifte, høje androgener), specialdesignede opskrifter til de forskellige hormonelle ubalancer til morgenmad, frokost og aftensmad + brød & kiks, dips & dressings, sødt & snacks, smoothies & mælk, lattes, eliksirer og infusioner.

Kig i opskrifterne!

Alle opskrifterne er særligt udviklede af Caroline Fibæk til til at adressere særlige hormonelle udfordringer, som fx stress, udbrændthed, lavt stofskifte, endometriose, PCO(S), lavt progesteron, infertilitet og subfertilitet og meget mere. Se et lille udvalg her:

Luteal Latte

Fyldt med næringsstoffer, der booster din ægløsning, progesteronproduktion og længden på den luteale fase.

Phyto Brownies

Rige på næringsstoffer til normalisering af for høje androgene niveauer (f.eks. PCO) samt næringsstoffer, der mindsker insulinresistens.

Broccolisalat med pocheret kylling

Rig på næringstoffer, der er  er essentielle  for nedbrydningen af østrogen. God til dig der har udfordringer med østrogenmetabolisme, endometriose og fibromer. 

Citronkylling

Rig på næringstoffer, som bidrager til korrekt nedbrydning af østrogen

Phyto Cookies

Rig på næringsstoffer, der hæmmer effekten af østrogen ved højt østrogen og mindsker gener i menopausen

Moon Latte

Rig på næringsstoffer, der øger produktionen af søvnhormonet melatonin 

Få straks fingrene i dette online kursus, som indeholder:

 • Videoundervisning: HormonLeksikon

 • Videoundervisning om hormonhelende mad

 • HormonTesten, der hjælper dig med at finde ud af hvilke(n) kostguide(s), der er mest optimal for dig

 • Smukt designet indkøbsliste, lige til at tage med når du skal handle ind

 • Det 213 siders store kompendium om HormonHelende mad inkl. guide til det hormonhelende køkken, kostguides til de 8 mest almindelige hormonelle ubalancer, specialdesignede opskrifter til de forskellige hormonelle ubalancer til morgenmad, frokost og aftensmad + brød & kiks, dips & dressings, sødt & snacks, smoothies & mælk, lattes, eliksirer og infusioner.

Efter køb modtager du straks en mail med link til download af dit materiale.  Materialet kan downloades og er dit til evigt eje.

Ej, se nu også lige de her lækre opskrifter!

Jeg beklager al denne her munddryppende lokkemad, men seriøst - jeg kunne blive ved :)

Luteal Limonade

Luteal limonade er fyldt med næringsstoffer, som er helt vitale for sunde follikler,  ægløsningen og progesteronproduktionen. Særligt for dig med tegn på lavt progesteron: kraftige blødninger, PMS, humørsvinginger, infertilitet mm.

Rispapirsruller

Smukke og farverige rispapirsruller proppede med næring til din hormonbalance - og samtidig smuk næring for dine øjne.

Lakrids og chokolade kaffe

Vanvittigt lækre energigivere særligt til dig med højt kortisol (stress) eller lavt kortisol (udbrændthed), da de indeholder phytonæringsstoffer som hhv. påvirker niveauerne af lykkehormonet serotonin og enzymet 11 beta hydroxysterorid dehydrogenase, som nedbryder kortisol.

PMS Smoothie

Denne smoothie kan du drikke regelmæssigt, hvis du døjer med humørsvingninger, PMS, cravings, tristhed eller dårlig søvn.  Den er rig på aminosyren tryptofan, som omdannes til lykkehormonet serotonin, der i mørke omdannes til søvnhormonet melatonin.  Rå kakao er rig på naturlige MAO-hæmmere, der sørger for at holde hjernens serotoninniveauer høje. 

Bliss balls

Bliss Balls er sprængfyldte med protein og masser af næring, som dine hormoner vil elske dig for. Kuglerne hedder Bliss Balls fordi de udover at give næring til dine hormoner, også indeholder fødevarer, som er ren lykke-alkymi for din hjerne. Og så kan de varieres i det uendelige og fyldes med næring til netop de hormonelle ubalancer, som du arbejder med: lavt kortisol, højt kortisol, lavt progesteron, højt østrogen, lavt stofskifte, højt androgen.

Socca Foccasia 

Socca er en slags fladbrød rig på phytonæringsstoffer,  der stammer fra det nordlige Italien.  God ved højt østrogen, højt androgen og menopausegener.

Proteinrig blomkålssuppe

Særligt god for stressede og udbrændte  kortisoltyper og ved højt østrogen.

Tyrosin vafler

Frokost vafler rige på aminosyren tyrosin. Tyrosinrig mad er essentielt ved stress, lavt stofskifte, dårlig søvn og tristhed.

Phyto Scramble

Phyto Scramble er særligt rig på fytoøstrogener som isoflavoner og lignaner, men også calcium og er derfor fantastisk ved alle former for “højt østrogen” men også ved lavt østrogen efter den fertile alder (menopause)