Rosen-islagkage (perfekt til alle sommerfesterne)

Opskrifter til bloggen - Rosen-islagkage


En overdådig kage, som er den perfekte afslutning på enhver sommerfest.


10 - 15 personer

 Udstyr: blender, foodprocessor, springform (20-30 cm)

 

DET SKAL DU BRUGE

Kagebund

  • 15 store medjool-dadler
  • 2 tsk vaniljepulver
  • 5 dl kokosmel
  • 1 dl morbær
  • 1 spsk kokosolie
  • 5 dl friske bær f.eks. jordbær, blåbær, brombær, hindbær

 

Rosencreme

  • 1 lille rødbede eller 1 spsk rødbedekrystal
  • 4 dl cashewnødder
  • 6 spsk kokosolie
  • 5 dl vand
  • 1 dl rosenvand
  • 6 spsk rå honning
  • Evt rosenblade, friske bær og spiselige blomster til pynt. 


Bund:

Kør alle ingredienserne på nær bær til dej med konsistens som en puré i en foodprocessor.

Fordel dejen i bunden af springformen. Beklæd evt. bunden af springformen med bagepapir, så kagen let kan fjernes fra formen inden servering. Læg bærrene jævnt over hele kagebunden.


Rosencreme:

Riv rødbeden (medmindre du bruger rødbedekrystaller). Blend alle ingredienserne til en lyserød creme, og hæld cremen over bærrene.

Frys kagen i minimum 4 timer, til den er helt fast. Fjern springformen og lade kagen tø lidt op inden servering.


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!