Iced Matcha

86C3F9BC-9897-4294-915E-D363C8FF7B7A

Jeg elsker matcha! Og når solen bager, så er en iced matcha lige på sin plads!

Matcha er den te, man anvender i den traditionelle japanske te-ceremoni. Matcha består af de fineste blade fra årets første høst. En speciel dyrkningsproces medvirker til, at bladene får et mere koncentreret klorofylindhold, der giver den grønne farve og en finere aroma end almindelig grøn te. De tørre blade bliver malet eller stødt i en stenmølle til et fint pulver.

Matcha er opkvikkende og har en konsistens, som er tykkere end almindelig grøn te. Fordi man drikker bladene med, tilføres kroppen en meget høj dosis af A-, C- og E - vitamin samt mineraler og antioxidanter, herunder katekiner.

Men noget af det mest fantatiske ved matcha er dens indhold af aminosyren L-Theanin som findes naturligt i te.

L - Theanin har vist sig at fremme en afslappende tilstand uden at forårsage døsighed eller reducere årvågenhed og den ser ud til at øge visse neurotransmittere og alpha-bølger produceret i hjernen, der fremmer en beroligende effekt. L-theanin øger niveauerne af GABA i hjernen, GABA har vist sig at reducere følelsen af tankemylder, rastløshed og søvnløshed. L Theanine kan også øge niveauet af dopamin, et andet kemisk stof i hjernen, der kan forbedre humøret.

86C3F9BC-9897-4294-915E-D363C8FF7B7A

Til 1 person - et dejligt stort glas

DET SKAL DU BRUGE

2 dl iskold øko sojamælk - eller anden plantemælk
en lille håndfuld isterninger
1 tsk Bohea matcha
1 spsk collagen - det er collagenet der gør den cremet
evt lidt Birkesød til at søde med
Blend til du har en skummende og cremet matcha og server.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!