NAC - næring til din cyklus

Skærmbillede 2021-10-10 kl. 10.42.31

NAC - eller dets fulde navn “N-acetyl-cystein” - er en aminosyre, der fungerer som forløber for glutathion, som er en af kroppens kraftigste antioxidanter.
Glutathion produceres i alle vores celler og genopretter cellernes evne til at bekæmpe skader fra oxidativt stress, forbedrer cellernes næringsstofudskillelse og hjælper med at regulere produktionen af proinflammatoriske prostaglandiner.
NAC anbefales som tilskud til kvinder med PCOS, da det forbedrer insulin sensitiviteten og er med til at øge vores lagre af glutathion, der er afgørende for at kroppen kan kontrollere inflammation og reducere oxidativt stress.
En undersøgelse har sammenlignet NAC med metformin, hvor NAC virkede bedst ved at forbedre kolesterol og  triglycerider samt faste blodsukkeret og dermed forbedrede insulin-niveauerne.
I forhold til behandling af infertilitet ser det ud til af, at NAC og Clomid arbejder bedre sammen end Clomid alene ift reguleringen af ægløsning hos kvinder med PCOS, ligesom det øger kvaliteten af æggene.
NAC er også et oplagt tilskud til endometriose, da det hjælper med til at reducere endometriosevæv og mindske menstruationssmerter, ligesom det er et oplagt tilskud til at støtte immunforsvaret ifm. inflammation.

Har du prøvet NAC?
 
PMID: 23737821, 17364286, 26654154


NAC er et af en række tilskud, som du lærer alt om på HormonKuren. Du lærer også om det er det rette for dig.

På HormonKuren får du gennem 14 uger med videoer, meditationer, hormonyoga, kostguides, opskrifter, recept og meget meget mere. Til behandling af alt fra migræne, hedestigninger, PCOS, udebleven menstruation, sarte slimhinder, overgangsaldergener, stres, lavt stofskifte og meget meget mere.

Se mere om HormonKuren her 


HormonTest feature 

HORMONELLE UDFORDRINGER?

Har du symptomer, som kan indikere en eller flere hormonelle ubalancer?

TAG TESTEN HER >>

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!