CHOKOLADEMOUSSE
Luftig og cremet chokolademousse uden mælk, men fyldt med næring og chokolade.
Til 6 personer
DET SKAL DU BRUGE
- 1 1/2 dl hakket mørk, raw chokolade (eller mørk chokolade, sødet med stevia)
- 5 pasteuriserede æggeblommer (de må ikke være iskolde)
- 6 spsk sukrin melis, honning, yaconsirup eller rismaltsirup
- 6 pasteuriserede æggehvider (må ikke være iskolde)
- 1 dåse kokosmælk (ikke light!)
- Kornene fra 1/2 vaniljestang
- 1 spsk sukrin melis, honning, yaconsirup eller rismaltsirup
Hak chokoladen fint og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad.
Pisk de stuetempererede æggeblommer og 5 spsk. sukrin melis til tyk æggesnaps i en skål med en håndmikser.
Pisk i en anden skål de stuetempererede æggehvider og 1 spsk. sukrin melis til en luftig marengs.
Kom ’æggesnapsen’ i den smeltede chokolade og pisk godt. Tilføj halvdelen af de piskede hvider og pisk godt.
Kom nu chokolademassen i skålen med resten af æggehvideskummet og vend det hele forsigtigt sammen.
Fordel forsigtigt chokolademoussen i fine glas og stil dem i køleskabet, indtil de skal serveres.
Kakaos latinske navn er Theobroma cacao, som betyder Gudernes føde.
Rå kakao forhandles som hele bønner, som nibs (stykker af bønner) og som pulver. Rå kakao ristes ikke ligesom almindeligt kakaopulver gør, og derfor bevares mange af de fantastiske egenskaber. Kakao har et utrolig højt indhold af mineraler, ligesom kakao scorer toppoint inden for antioxidantværdier.
Rå kakao indeholder desuden rige mængder af et plantekemikalie, som er kendt for at give en følelse af lykke og opstemthed, og som øger koncentrationen. Endelig indeholder kakao store mængder af magnesium, og derfor kan det kan bruges som et muskelafslappende middel. Men spis ikke kakao inden sengetid, for godt nok slapper musklerne af, men kakao er meget opkvikkende.
Meget tyder også på, at kakao regulerer forhøjede kortisolniveauer.
Æggeblommer er rige på fedtsyren lecithin som indgår i alle levende cellemembraner. Lecithin er særligt vigtigt for hjernen og nervesystemet.
Læs alt om, hvorfor chokolade er godt for dig her
HORMONELLE UDFORDRINGER?
Har du symptomer, som kan indikere en eller flere hormonelle ubalancer?
Kategorier
- Opskrifter (41)
- Cyklus (20)
- DHEA (3)
- Fertilitet og infertilitet (6)
- Hormonel Harmoni (18)
- Hormonel Hud (1)
- HormonKuren (36)
- Immunforsvar (4)
- Insulin (4)
- Klientberetninger - Cases (1)
- Komplementær Hormonterapi (15)
- Kortisol (8)
- Menopause (6)
- Migræne (5)
- PMS (6)
- Progesteron (5)
- Prævention (3)
- Stofskifte (6)
- Stress (9)
- Testosteron (1)
- Østrogen (6)
- Nydelse (1)
- Phytonæringstoffer (3)
- Urtelatter (1)
- PCO (2)
- Endometriose (1)
- Næringsstoffer (1)
0 kommentarer
Skriv en kommentar
Log ind eller opret dig som bruger for at skrive en kommentar