Yoga

yogapose

Inden jeg nogensinde havde været i nærheden af en yogamåtte, havde jeg mange ideer om, at yoga ikke var noget for mig. For krævede det ikke, at jeg skulle kunne nå mine tæer? Sidde i smidig lotus-stilling? Eller ligne de der amerikanske yogaål, som snor sig rundt på de sociale medier?

Heldigvis blev jeg overtalt til at prøve yoga og fandt ud af, at jeg var perfekt til det, lige præcis som jeg var med mine stive stænger og belastede ryg.

Det er efterhånden en del år siden. Siden er jeg trofast vendt tilbage på yogamåtten igen og igen – for jeg mærkede hurtigt, at yoga er som champagne for min krop og chokolade for mit sind. Og de af jer, der kender mig, ved at jeg er vældig glad for den slags.

TRE MÅDER YOGA BALANCERER DINE HORMONER

Der bliver forsket meget i yoga i disse år, og resultaterne viser (ikke overraskende), at yoga har en kæmpe indflydelse på både vores fysiske og mentale sundhed. Udover at bruge yoga personligt til at holde mig stressfri og i balance, har jeg integreret yoga i mit arbejde med klienter og på Hormonkuren får kursisterne også nogle lækre HormonYoga videoer. 

I løbet af få måneder vil du med Hormonkuren og en let yogapraksis kunne balancere hele dit hormonsystem og på den måde:

Sænke stress:
Kortisol og adrenalin bliver nogle banditter, når de får lov at dominere. De kan få dig til at spænde skuldrene op til ørene, hæve din mave som bolledej, give dig følelsen af konstant kaffe-OD, stjæle din søvn, give myrekrig i tankerne, svinge dit humør som en utæmmet lasso og på sigt er de en stensikker vej til en stresssygemelding. Hvis altså du ikke får balanceret dem.

Lindre menstruationssmerter:
Da jeg havde dyrket yoga i et par måneder begyndte jeg at lægge mærke til, at jeg blev mere rolig og mindre, well, dramatisk omkring tidspunktet for min menstruation. Yoga kan faktisk både påvirke de kvindelige kønshormoner og samtidig påvirke muskulaturen omkring lænd og livmoder, med mindre spændinger og inflammation til følge. Og dermed får vi færre præmenstruelle symptomer.

Og menstruerer du ikke længere, vil du opdage, at yoga kan medvirke til at højne livskvaliteten efter menopausen er indtruffet.

Få bedre søvn:
9 ud af 10 danskere (det er altså freaking mange) lider af søvnproblemer. Det er der et hav af årsager til. Stress og ubalancer i hormonerne er topscorer!
Undersøgelser viser, at yoga efter tre måneder kan balancere melatonin, som er vores søvnhormon, og på den måde gøre os gode venner med Ole Lukøje igen.


SÅ LET KAN DU KOMME I GANG

Du kan mærke effekterne af yoga blot efter en session; dit åndedræt bliver langsommere, dine muskler slapper mere af, og således påvirker det dine stresshormoner positivt. For at gøre effekterne langvarige er du selvfølgelig nødt til at dyrke yoga jævnligt.

Hvilken slags yoga skal jeg dyrke?
Det afhænger helt af, hvem du er. Jeg vil råde dig til at gå efter den slags yoga, som du bedst kan lide at dyrke. Så er der større sandsynlighed for, at du kommer på måtten. Prøv dig frem.

Både hatha, yin, restorativ yoga eller decideret hormonyoga har vist sig effektfuld til at afbalancere hormonsystemet.

Hvor ofte skal jeg på yogamåtten?
Undersøgelser har vist, at 3-6 måneders jævnlig praksis af 30-60 minutter ad gangen et par gange om ugen har kæmpe indvirkning på din hormonbalance, hele dit helbred og således din livskvalitet.

Hvad hvis jeg ikke har tid til så meget lige nu?
Yoga skal aldrig blive et stressende præstationsprojekt. Så ryger fidusen. Husk derfor på, at bare det at trække vejret bevidst er en yogapraksis.
Så hvis du kan tage dig fem minutter dagligt til at trække vejret roligt og lave en enkelt blid stilling, så er du allerede godt i gang og godt på vej, yogi!


En af mine personlige favoritter er:

Viparita Karani (ben op ad væg-stilling).

Du kan lave den her, hvor som helst, der er et gulv og en væg. Den beroliger nervesystemet og åndedrættet, afspænder musklerne, balancerer hormonbalancen og giver en tiltrængt timeout. Så simpel. Så effektiv.

Prøv selv:

Sæt dig tæt på en væg med siden til, så du kan få ballerne tæt på væggen og drej dig så, mens du svinger benene op ad væggen og møffer numsen tættere på væggen. Læg gerne en pude under lænden, så hofterne bliver løftet. Lad armene hvile, hvor de ligger mest behageligt.

Bliv liggende i fem minutter og. Slap. Af.

På HormonKuren har vi lavet nogle lækre HormonYoga videoer med min egen yogalærer Monica Lindhardt.

De er specielt udviklet til Hormonkuren for at påvirke stressniveau, vævet omkring de hormonproducerende kirtler og muskulaturen i underlivet.


VIL DU HAVE MEGET, MEGET MERE?

Så er HormonKuren noget for dig. 

  • Vil du have mere energi?
  • En mere effektiv forbrænding?
  • Lettere ved at holde vægten?
  • Være fri for stress og udbrændthed?
  • Et mere balanceret humør?
  • Døjer du med hedeture, PMS, PCO, fertilitetsproblemer, smertefulde menstruationer?

Så er du kommet til det rette sted!

HormonKuren er et 14 ugers online kursus, som lærer dig, hvordan du bringer dine hormoner i balance. De færreste ved det, men dine hormoner påvirker både din evne til at forbrænde fedt, dit energiniveau, dit humør, dit helbred og din livsglæde.

Læs meget mere lige her HormonKuren


Kærlig hilsen
Caroline

Tidligere deltagere fortæller hvad HormonKuren gjorde for dem:

"Jeg tilmeldte mig Hormonkuren, fordi jeg døjede med uregelmæssige menustrationer, PCOS, migræner, uren hud og et for lavt stofskifte. Jeg har undervejs både fået en væsentlig pænere hud, færre migræner, regelmæssige menstruationer, og mere energi. Derudover har jeg tabt 7 kilo, og jeg har på intet tidspunkt følt mig hverken sulten eller snydt. Tværtimod er mit syn på yoga, træning og kost ændret, da jeg nu kigger på alle 3 ting som noget, der kan og skal gavne mig og min krop - ikke blot et redskab der er ''rart'' imens det står på, men det har en langtidseffekt og dén tanke er jeg vild med!"

- Simone, HormonKuren hold 4

"Jeg elsker, at jeg gjorde det her for mig selv. Det har været livsændrende. Jeg meldte mig til hormonkuren pga mange små og store hverdagsskavanker ;-)
Alt fra uren hud, kraftige menstruationer til stor træthed, svimmelhed, tendens til depression, udmattelse, smerter og manglende koncentration. Og en frygtelig sukkertrang.
Jeg savnede at mærke min krop - sådan helt inderst inde, Jeg følte mig som en fremmed i kroppen, hvor jeg hele tiden synes jeg kæmpede med nye problemer.
Og jeg fik forandringen :-) Her bagefter sidder jeg og kan faktisk krydse alle punkterne af, som jeg før led af, men som nu enten er langt langt væk eller næsten ude af mit liv."

- Maria, HormonKuren hold 4

Hvis du gerne vil teste dine hormoner, kan du gøre det med testen herunder:



 


HormonTest feature

HORMONELLE UDFORDRINGER?

Har du symptomer, som kan indikere en eller flere hormonelle ubalancer?

TAG TESTEN HER >>

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!