Rabaerber is

Rabarber_is

Lækre "fløde"is, der emmer af sommerstemning og mormormad. Bare uden tilsat sukker og mælkeprodukter.

Til ca. 10 ispinde

DET SKAL DU BRUGE

  • 150 g. snittede rabarber
  • 2 dl vand
  • korn fra 1/2 stang vanilje
  • 4 dadler - finthakket
  • 3 spsk. nyslynget honning (jeg køber friskslynget blomsterhonning fra min lokale honningmand. Det er SÅ meget bedre end den gennemkogte honning, du kan købe i supermarkedet.)
  • 2 dåser kokosmælk (ikke light!)
  • 1 pasteuriseret æggeblomme

OVERTRÆK

  • hvid chokolade
  • 5 spsk. frysetørret hindbær

Hvis du ønsker at bruge en hvid chokolade uden mælk og sukker kan du finde  en opskrift her: Hvid chokolade

Bring rabarber, vand, dadler og vaniljekorn i kog og lad dem simre til de er møre, men ikke kogt til mos. Det tager ca. 5-6 minutter.

Hvis rabarbergrøden bliver for brun, kan du tilsætte en spsk. rødbedejuice eller 1 tsk. rødbedekrystaller. Sæt rabarbergrøden til afkøling.

Pisk kokosmælk, honning og æggeblomme. Vend rabarbergrøden deri.

Fordel cremen i isforme, sæt en ispind ned i hver is og sæt dem i fryseren, til de er frosne.

Smelt den hvide chokolade.

Tag de helt frosne is ud af isformene og dyp isene i den smeltede hvide chokolade. Drys med det samme med frysetørrede hindbær, inden chokoladen størkner.

Sæt dem i fryseren igen indtil servering.


I min Online KvindeCirkel får medlemmerne (blandt utroligt meget andet lækkert) min 111 s store e-bog SOMMERMAD:

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!